Foto: LETA
Pazīstamais jokplēsis Kaspars Upaciers jeb Ufo izdevumam "Privātā Dzīve" pastāstījis, ka savu kādreizējo kolēģi skandalozajā radio raidījumā "Suņu būda" nav saticis jau vairākus gadus un priecājas par to. Upaciers, kurš pats stāvēja pie partijas "Kam pieder valsts" (KPV) šūpuļa, šobrīd smejas, ka cer ieraudzīt bijušo kolēģi, strādājot uz ielas – 16. februārī tiesa Kaimiņam piesprieda 280 stundas sabiedriskā darba.

Konflikts starp Kasparu Upacieru un Artusu Kaimiņu sākās jau 2016. gadā. Abi kopā veidoja savulaik skandalozi slaveno radioraidījumu "Suņu būda", bet tad atklājās nelāgas aizkulises par veidu, kādā Kaimiņš šajā raidījumā saimniekoja.

Pēc vairāku gadu tiesvedības februārī tiesa Kaimiņu atzina par vainīgu grāmatvedības dokumentu viltošanā, piespriežot viņam 280 stundas darba sabiedrības labā. Kaimiņš notiesāts par Kārlim Linardam piederošā uzņēmuma "Al De media" grāmatvedības dokumentu, proti, Kaimiņa uzņēmumam SIA "Suņu būda" izsniegto rēķinu viltošanu.

Izdevumam "Privātā Dzīve" Upaciers pauž: "Svētdien agri no rīta man bija darīšanas Rīgā. Braucu, skatījos, kā vīri vāc ceļa malās pa ziemu sakrājušās smiltis, un domāju: "Vai tik viņu vidū nav Artuss?""

Savu kādreizējo draugu un cīņubiedru Upaciers nav saticis jau vairākus gadus, attiecības pārtrūkušas jau pēc partijas KPV nodibināšanas. Kā tagad "Privātajai Dzīvei" atklāj Ufo, Kaimiņš bijis noskaņots kļūt par premjeru un, šādus plānus prezentējot, viņš ticis izmests no Upaciera īpašuma.

"Artuss atbrauca pie manis uz mājām. Saruna notika garāžā. Artuss teica, ka esot pārdomājis par mūsu norunu un tomēr gribot būt premjers. Ka jūtas tam "apgreidojies". Es viņam pateicu: "Ej d***t!" un izmetu viņu laukā," tagad atceras Ufo.

Saskaņā ar viņa teikto, taisīt jauno partiju izlēmuši trīs cilvēki – Upaciers, Kaimiņš un Atis Zakatistovs. Zakatistovs bijis kā ideoloģiskais līderis, Ufo kā lietu organizētājs, bet Kaimiņam uzticēts karognesēja gods, proti, viņš būs Saeimā, bet ne uz kādiem augstiem amatiem necielēs. "Artusam nav zināšanu, lai vadītu kādu jomu," tagad žurnālam saka Upaciers, turklāt bijis jau nolemts, ka gadījumā, ja partija iekļūs Saeimā, par līderiem tiks izraudzīti citi cilvēki.

Ufo saka paldies Dievam, ka bijušo cīņubiedru nav saticis jau vairākus gadus. "Varu gan teikt, ka Artusam ir apbrīnojamas darbaspējas, kas gan ir diezgan īslaicīgas. Var kādu brīdi iet kā buldozers, bet tad apstājas. Visas viņa runas rakstīja Zakatistovs. Pirms slavenās intervijas "1:1" ar Ingu Spriņģi, kas Kaimiņam uzrāva reitingu, mēs viņu gatavojām divas dienas. Kompostrējām smadzenes, uz ko jāliek uzsvars. Viņš pirms tam viss trīcēja, bet, kad izgāja uz skatuves, kā jau aktieri to māk, paņēma publiku," atceras Upaciers.

Kā zināms, Artuss Kaimiņš uz 14. Saeimu vairs nekandidēja un tagad redzams savā profesijā uz Jaunā Rīgas teātra skatuves izrādē "Mindfuck". Teātra kritiķes Ievas Rodiņas recenziju par šo darbu var lasīt šeit.

Kas jauns Kaspara Upaciera dzīvē, plašāk uzzināms šīs nedēļas izdevumā "Privātā Dzīve!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!