Foto: Privātais arhīvs
Smagos noziegumos apsūdzētā Krievijas līdera Vladimira Putina preses sekretāra Dmitrija Peskova meita Elizaveta Peskova aizvadītā gada laikā būtiski audzējusi savu turīgumu – viņai daļēji piederošs uzņēmums palielinājis ienākumus par 70 reizēm, raksta medijs "The Insider".

25 gadus vecajai Lizai Peskovai pieder 30% kompānijas "Centrum Moscow", kas darbojas kopš 2004. gada, projektējot un veidojot izstāžu telpas un ekspozīcijas.

Uzņēmuma klientu vidū ir virkne Krievijas ministriju un aģentūru – Zemkopības ministrija, Rūpniecības un tirdzniecības ministrija, Federālā zivsaimniecības aģentūra, Maskavas valdība un citas ar Kremli tieši saistītas iestādes. Peskovas firma nesen izstrādājusi ekspozīciju "Ražots Krievijā".

Pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā uzņēmumam diez ko neveicās, taču kara gadā tas spējis kāpināt savus ienākumus 70 reižu, norāda "The Insider", atsaucoties uz izdevuma "Verstka" rīcībā nonākušajiem finanšu pārskatiem.

Aizvadītā gada laikā Peskovas firmas peļņa sasniegusi 137 miljonus Krievijas rubļu jeb vairāk nekā 1,6 miljonus eiro. 2021. gada "Centrum Moscow" peļņa bija tikai nepilni 23 tūkstoši eiro. Vēl iepriekš uzņēmums faktiski bija nerentabls.

Uzņēmumā Peskova meitai pieder 30% akciju, atlikušie 70% pieder kādam Jevgēņijam Ļitvinovam, kurš ieņem ģenerāldirektora amatu.

Jau vēstījām, ka šā gada sākumā Liza Peskova "piepeši" atgriezās sociālajā tīklā "Instagram", kas Krievijā ir aizliegts. No šīs vietnes viņa bija pazudusi uz apmēram desmit mēnešiem, viņas pēdējais ieraksts bija piktošanās par Eiropas piemērotajām sankcijām Kremļa elites cilvēku ģimenes locekļiem.

Pērnā gada februārī Krievijai iebrūkot Ukrainā, Peskova meita publicēja uzsaukumu "Karam nē!", tad mudīgi tas tika izdzēsts un visbeidzot marta vidū Liza Peskova šo vietni pameta ar garām pārdomām par sankciju postu.

Tagad Liza Peskova savā "Instagram" profilā nereti rāda dažādu skaistumkopšanas salonu apmeklējumus, slavējot pakalpojumu augsto kvalitāti, telpu skaistumu un lielisko servisu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!