Foto: Vida Press
Velsas princese Katrīna uz Lieldienu dievkalpojumu Vindzoras pilī devās elegantā koši zilā kostīmā, ko izcēla arī viņas drosmīgais manikīrs – koši sarkanā tonī lakoti nagi. Sarkana nagu laka karaliskajā etiķetē neskaitās labs tonis, tomēr Katrīna to atļāvusies. Šī ir pirmā tāda reize kopš 2011. gada, kad viņa precējās ar princi Viljamu; nekad iepriekš herocgiene nebija publiski manīta ar sarkaniem nagiem.

41 gadu vecā Velsas princese uz Lieldienu dievkalpojumu devās kopā ar savu ģimeni. Notikumam par godu viņa izvēlējusies atkāpi no karaļnama etiķetes, proti, sarkani nagi – lai arī nav aizliegti – nekad nav bijis labais tonis britu karaļnamā. Savulaik prinča Harija sieva Megana pat saņēma nopēluma šalti par to, ka publiski parādījās tumši sarkanā bordo tonī krāsotos nagos.

Kā portālam "Page Six" stāsta etiķetes eksperts Viljams Hansons, Velsas princeses izvēle pirmo reizi cilvēkos doties ar sarkaniem nagiem varētu būt skaidrojama ar Lieldienām kā krāsainām un priecīgām svinībām.

"Attiecībā uz nagu lakām karaļnamā nekad nav bijuši strikti noteikumi, tomēr zināms, ka Elizabete II, tāpat kā daudzi viņas paaudzes cilvēki, košus nagus necienīja," skaidro eksperts. Katrīnas pedikīrā jeb kāju nagu lakojumā līdz šim daudzkārt bijis redzams koši sarkanais tonis, taču rokām – nekad.

Par karaļnama etiķetei visatbilstošāko tiek uzskatīts blāvi rozā tonis roku nagiem. Visbiežāk nagu laka ir vienkārši caurspīdīgs pārklājums vai pat nav vispār – tikai tīri, sakopti, apgriezti nagi.

Vairākas karaliskās ģimenes pārstāves – princese Eiženija un citas – bieži lako sarkanus nagus, taču Katrīna to nebija atļāvusies kopš ieprecēšanās vīra ģimenē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!