Foto: Publicitātes foto
Mūziķis Miks Dukurs LTV dzīvesstāstu ciklā "Dzīvei nav melnraksta" atzinis, ka viņam ir problēma ar atkarību no alkohola. Viņš sapratis, ka, turpinot dzeršanu, var pazaudēt visu, savu ģimeni un mājas ieskaitot.

Aizraušanās ar alkoholu Dukuram sākusies jau agrīnā periodā, taču dzeršana uzņēmusi apgriezienus, kad mākslinieks pārcēlies uz Rīgu un sācis patstāvīgu dzīvi. Dukuram vienmēr bijušas sarežģītas attiecības ar saviem vecākiem, un arī tagad tās ir saasinātas, viņš atzinis LTV žurnālistam Ēvaldam Dukuram, kurš veido skatītāju iecienīto sarunu ciklu "Dzīvei nav melnraksta".

Miks stāsta, ka cilvēkiem varētu būt radies maldīgs priekšstats par Dukuriem kā saticīgu ģimeni – savulaik visa saime piedalījās šovā "Dziedošās ģimenes" un arī citviet bieži uzstājušies kopā. Taču realitāte nav tik skaista. Ģimene satiekas pa svētkiem, tomēr bez vajadzības viņi labprātīgi nepavada laiku kopā. Pēc tam, kad Dukurs izveidoja savu ģimeni un apprecējās, saime ilgāku laiku nav tikusies vispār.

Mūziķis atzīst, ka skolas gados saviem vecākiem nav bijis ērts dēls. "Paldies Dievam, ka tajā laikā nebija "Instagram" un viss kaut kas tāds. Jo es būtu sevi klaji pazemojis ar visu to, kāda bija vide man apkārt, neīstie draugi un tā tālāk," tagad saka Miks. Viņš atzīst, vecākiem tolaik vajadzēja būt stingrākiem, taču tas neko daudz nebūtu devis, – paša spīta dēļ Dukurs būtu gāzies vēl dziļākā bedrē.

Kā atklāj Dukurs, viņa problēma ir alkoholisms. Vairāku dienu dzeršanas dēļ viņš sācis kavēt skolu, līdz 12. klasē skolas apmeklējums sasniedzis tikai divas nedēļas. Absolvēšana Mikam pašam ir brīnums.

Viņš saka, ka alkohols nav daudz traucējis mūziķa karjerai un nav bijušas tādas reizes, kad dzēruma dēļ viņš neatcerētos uzstāšanos. "Nekad neesmu atļāvies norakt uzstāšanos. Pēc koncerta gan varēju visādos veidos sevi pazemot, bet uz skatuves nē," atklāj mūziķis.

Pirmo reizi pārtraukt alkohola lietošanu viņš nolēmis 27 gadu vecumā pēc dēla piedzimšanas. "Ja esi hroniski to darījis, tad pirmais mēnesis jau nozīmē pilnīgi citu dzīvi," tagad saka Dukurs.

Pēc tam nāca kovids. "Pirmo mājsēdi es kaut kā vēl izturēju [..], bet tad nāca otrais vilnis un man reāli gāja ciet šīberis," intervijā saka viņš. Dukurs ar sievu aizbraukuši uz Toskānu, kur kāds vīna dārzs viņam izrādījies nepārvarams. Viņš bija nolēmis palikt tikai pie vīna, taču alkoholisms nesnauž un beigās arī džins un rums atrada vietu Dukura ikdienā.

Tagad Dukurs otro reizi dzīvē nobriedis pielikt punktu attiecībām ar alkoholu, pretējā gadījumā pastāv draudi zaudēt visu, kas viņam ir.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!