Foto: Kadrs no video
Lai gan Latvijas skatītāji šogad "Eirovīzijā" uzvaru vēlēja košajam somu reperim Käärijä, punktu kopvērtējumā konkursā triumfēja pieredzējusī zviedriete Lorīna. Ap diviem naktī daudzi miljoni visā pasaulē varēja vērot nervus kutinošo brīdi, kad uzvarētājs noskaidrojās.

Šogad vispirms tika publiskoti visu dalībvalstu žūrijas sniegtais vērtējums, un profesionāļi kā vislabāko atzina Zviedrijas dziesmu "Tattoo". Konkursa izskaņā daudzi vēl cerēja, ka skatītāju vērtējums varētu ieviest korekcijas par labu Somijas puisim, tomēr tā nenotika – kopvērtējumā arī publikas balsojums nosliecās par labu zviedrietei.

Spriedzes pilnās sekundes zviedriete Lorīna izturēja stoiciski, gluži kā klusas sāpes izjūtot. Turpretī soms Käärijä, izmeties pa pusei pliks, emocionāli aizklāja seju, līdz bija spiests saķert galvu – viņš tomēr nevinnēja.

View this post on Instagram

A post shared by BBC News (@bbcnews)

Zviedrija pārspēja Somiju ar 583 punktiem pret 526, tas nozīmē, ka nākamgad dziesmu konkurss "Eirovīzija" notiks, visticamāk, Stokholmā. Bet Somijas savdabīgā ballīšu dziesmā "Cha Cha Cha" paliks individuālai baudīšanai.

Fināla rezultāti:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!