Foto: AP/Scanpix/LETA
Populārais jauniešu seriāls "Eiforija" arī cieš no scenāristu streika, kas noris ASV un ietekmējis vairāku filmu un seriālu iznākšanas datumu pārcelšanu un pat projektu atcelšanu. Lai gan jaunāko sēriju uzņemšana jau sākusies, kanāls "HBO" paziņojis, ka jaunā sezona pie skatītājiem nenonāks ātrāk kā pēc diviem gadiem. Kas līdz šim zināms par 3. sezonu?

Seriāla jaunās sezonas iznākšanu kavē gan ne tikai streiks, bet arī tā galvenās lomas atveidotājas Zendajas piedalīšanās citos projektos, kā arī režisora Sema Levinsona darbs pie viņa jaunākā projekta – pretrunīgi vērtētā seriāla "The Idol" ("Elks") ar Liliju Rouzu-Depu un Ābelu Tesfajē (The Weeknd) galvenajā lomā. Tā ka izskatās, ka jauno "Eiforijas" sezonu mēs sagaidīsim vien 2025. gadā.

Jaunajā sezonā būs vismaz astoņas sērijas, kas iznāks katru nedēļu "HBO" nesen izveidotajā straumēšanas pakalpojumā "Max" un ļoti iespējams, ka, gaidot jauno sezonu, iznāks vienas vai divu stundu garas speciāli veidotas sērijas, kā tas tika darīts, gaidot otro sezonu, raksta "Collider".

"HBO" vēl nav izlaidis oficiālos tīzerus vai reklāmas rullīti, tikai īsu klipu ar seriāla nosaukumu un ciparu "3", fonā skanot izpildītāja Labrinth skaņdarbam (šī mākslinieka mūzika jau iepriekš atskanējusi seriāla skaņu celiņā), tādā veidā paziņojot, ka seriāls uzsācis darbu pie trešās sezonas.


Pašlaik izskanējis, ka seriāla uzņemšanas laukumā atgriezīsies Zendaja galvenās varones Rū Benetas lomā. Par savu sniegumu seriālā viņa saņēmusi divas "Primetime Emmy" balvas, "Critics Choice" un Zelta globusa balvu. Trešajā sezonā atgriezīsies arī Rū jaunākā māsa Džija, kuru spēlē Storma Reida, kas nesen filmējusies skatītāju un kritiķu atzinīgi novērtētajā seriālā "Pēdējais no mums" ("The Last of Us"), tā padarot viņu par vienu no šī brīža atpazīstamākajām un pieprasītākajām jaunajām aktrisēm. Arī Hanters Šafers turpinās atveidot Džūlas Vonas lomu. Atgādinām, ka otrā sezona noslēdzās, Rū un Džulai atklājot savas jūtas.

Trešajā sezonā atgriezīsies arī Sidnija Svīnija, kura seriālā spēlē Keisiju Hovārdu. Meitenei ir neatrisinātas problēmas ar Neitu (Džeikobu Elordi) un viņas jaunāko māsu Leksiju (Maude Apatova). Abi aktieri būs redzami savās līdzšinējās lomās, tāpat kā Aleksa Demija, kas seriālā atveido Madiju Peresu. Tiek lēst, ka arī jaunākajā sezonā viņa turpinās sarežģīt Keisijas dzīvi. Varone, ko jaunākajās sērijās neredzēsim, ir Katrīna Hernandesa, kuru atveidoja Bārija Fereira. Aktrise par aiziešanu no seriāla paziņoja jau pagājušā gada izskaņā.

Precīzas detaļas par "Eiforijas" trešās sezonas sižetu nav atklātas, taču zināms, ka notikumi risināsies laikā, kad galvenie varoņi gatavojas skolas noslēgumam un gatavojas izlaidumam. Zendaja intervijās norādījusi, ka jaunākajā sezonā iespējams varēs redzēt dažus varoņus pēc skolas absolvēšanas, atspoguļojot, kā viņi mēģina saprast, ko vēlas darīt savā dzīvē, un pašas Rū haotisko dzīvi pēc tam, kad viņa atmetusi narkotiku lietošanu, norāda "Collider".

Seriāls "Eiforija" uz ekrāniem nonāca 2019. gada vasarā un šokēja skatītājus visā pasaulē, vidusskolēnu dzīvi atveidojot brutālā un nesaudzīgā, ne romantizētā veidā.

"Eiforija", ko veido pretrunīgi vērtētais režisors Sems Levinsons, pēc pirmizrādes ātri vien kļuva par ceturto skatītāko "HBO" seriālu, sekojot tādiem grandiem kā "Troņu spēles" ("Game of thrones"), "Pēdējais no mums" ("The Last of Us") un "Pūķa māja" ("House of the Dragon").

Seriāls saņēmis uzslavas no jomas speciālistiem par smago tēmu atspoguļojuma stilistiku, scenāriju un aktierspēli, taču saņēmis arī kritiku par pārmērīgu kailuma atainošanu, seksuālo vardarbību, narkotiku lietošanu un bērnu ļaunprātīgo izmantošanu seriālā, kas stāsta par pusaudžiem. Atspoguļoto tēmu spektra dēļ "Eiforiju" nereti salīdzina ar britu seriālu "Skins" (2007), jo abos tiek risinātas līdzīgas tēmas un bīstamas situācijas, kurās var nonākt pusaudži.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!