Foto: Vida Press

"Netflix" ir saskāries ar skatītāju nepatiku par Džeimsa Kamerona 1997. gada filmas "Titāniks" atgriešanu straumēšanas platformā tikai dažas dienas pēc zemūdens peldlīdzekļa "Titan" traģēdijas.

1997. gada darbs, kuram joprojām pieder rekords – filma, kas vienā vakarā ieguva visvairāk "Oskara" balvu, – pēc īsas prombūtnes 1. jūlijā atgriežas straumēšanas platformā. Neraugoties uz to, ka kinodarbs ir ieguvis iemīļotas romantiskās drāmas un visu laiku ienesīgākās filmas titulu, daudzi fani nav priecīgi, kad tika paziņots par slavenās kinolentes atgriešanos "Netflix".

Jau vēstīts, ka Atlantijas okeāna teritorijā, kurā tika meklēts pazudušais zemūdens peldlīdzeklis "Titan", netālu no "Titānika" vraka tika atrasts atlūzu lauks. Gruvešos atrasti "Titāna" nosēšanās rāmis un aizmugurējais pārsegs. Un visi cilvēki uz pazudušās zemūdenes tiek uzskatīti par mirušiem.

Dažas dienas pēc incidenta "Netflix" paziņoja, ka godalgotā filma ar Leonardo Dikaprio un Keitu Vinsletu galvenajās lomās atgriezīsies straumēšanas pakalpojumā 1. jūlijā.


Protams, ka "Titānika" atgriešana ir izdevīga izvēle straumēšanas gigantam, jo tā ir megapopulāra filma, kas noteikti no jauna piesaistīs skatītāju uzmanību. Tomēr "Netflix" lēmumu atgriezt filmu tik drīz pēc zemūdens peldlīdzekļa "Titan" nogrimšanas daži uzskata par neiejūtīgu. Sociālajos tīklos izskanējuši pārmetumi "Netflix" par mēģinājumu gūt peļņu un labumu uz skumjas traģēdijas rēķina.

"Tas, ka "Netflix" nedēļu pēc "OceanGate" incidenta atgriež "Titāniku" savā platformā, ir patiešām pretīgi," kāds cilvēks rakstīja tviterī. "Viņi līdz šim nebija pievīluši, bet šobrīd parāda visiem, cik ir mantkārīgi."

Cita persona rakstīja: "Es nedomāju, ka "Netflix" šajā laikā nogrims tik zemu, lai savā straumēšanas sarakstā iekļautu "Titāniku"."

Kāds cits rakstīja: "Netflix vienkārši nespēja apstāties...Huh". Cits lietotājs teica: "Izvēlētais laiks ir tik nepareizs! "Netflix" saskatīja iespēju un nevilcinājās."

Tomēr vairāki citi šo jautājumu racionalizēja, norādot, ka par šādiem darījumiem un grafikiem bieži vien tiek lemts nedēļas vai pat mēnešus iepriekš, tādējādi tā ir tikai sakritība.

Un, lūk, atbilde: neraugoties uz visu kritiku, "Variety" ir atklājis, ka "Titānika" parādīšanās "Netflix" ir nejaušība, jo straumētāja licences līgums par "Titānika" atgriešanu tika izveidots jau labu laiku iepriekš.

"Netflix" nav komentējis izteiktos pārmetumus, taču, visticamāk, uzņēmums ir informēts par kritiku. Uzņēmums var nolemt izņemt filmu "Titāniks" no platformas vai ievietot to platformā vēlāk.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!