Foto: LETA
Pieredzējušais uzņēmējs Jānis Bērziņš šobrīd ļoti meklē darbu, vēsta izdevums "Kas Jauns". Bērziņam ir 50 gadu un aiz muguras daudzi sākotnēji veiksmīgi biznesi, taču tagad viņš gatavs strādāt jebkurā jomā jebkādu darbu, jo viņam neesot iegūta kāda konkrēta profesija.

Bērziņš savulaik stāvējis pie šūpuļa kosmētikas uzņēmumam "Stendera ziepju fabrika", konditorejai "Emīla Gustava šokolāde", atpūtas kompleksam "Rožmalas" un pēdējos gados arī betona interjera elementa ražotājam "Paho", taču laika gaitā vairākos rūpalos cietis neveiksmi.

"Kas Jauns" uzrunāts, uzņēmējs pastāsta, ka gatavs izskatīt visus piedāvājumus un viņam vienalga, kādā jomā strādāt. "Tā ir, kad cilvēkam nav noteiktas profesijas, kad bijis tikai vadītājs paša izlolotos biznesos," saka Bērziņš un piebilst, ka viņa vecuma cilvēkiem darba tirgū neklājoties viegli.

Savulaik kopā ar sievu Zani izlolotais "Stendera" bizness pirms sešiem gadiem bijis tuvu makstānespējai, tāpēc to nācies pārdot ķīniešiem. Savukārt "Emīla Gustava šokolādei" 2010. gadā punktu pielika globālā finanšu krīze.

Pirms četriem gadiem dibinātais "Paho" izrādījies neveiksmīgs projekts – cilvēkiem Latvijā vēl neesot vajadzības pēc dizaina elementiem no betona, un šobrīd Bērziņam klājas smagi arī ar putu betona ieviešanu Latvijā, raksta izdevums.

Privātajā dzīvē Bērziņš ir kopā ar TV sejas Mārtiņa Ķibilda atraitni Ilzi Ķibildi-Grasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!