Foto: Imago/Scanpix/LETA
"Abi esam dzimuši 1923. gadā un šogad svinam 100. dzimšanas dienu," ierakstā internetā vēsta Somijas nacionālā aviokompānija "Finnair", publiskojot attēlu, kurā izcilā latviešu dejotāja Vija Vētra redzama lidojumā biznesa klasē. Lidsabiedrības sirsnīgais ieraksts "Facebook" platformā paticis teju 2500 kompānijas sekotāju un vairāk nekā 200 cilvēku ar to dalījušies tālāk.

Vija Vētra ir latviešu māksliniece, horeogrāfe un dejotāja, kura patlaban dzīvo Ņujorkā un 6. februārī atzīmēja savu 100 gadu jubileju. Par godu savai dzimšanas dienai dejotāja ieradās Latvijā, kas, kā viņa izteikusies medijiem, esot, iespējams, pēdējā reize dzimtenē.

Kā atzīmē somu kompānija "Finnair", Vētra ir regulāra viņu kliente. "Mums nesen bija privilēģija uz "Finnair" klāja uzņemt 100 gadus veco dejotāju, horeogrāfi un skolotāju Viju Vētru. Vija dzīvo Ņujorkā, un viņa ir lojāla "Finnair" kliente, pateicoties ikgadējiem braucieniem uz savu dzimto zemi Latviju, lai koncertētu un mācītu. Abi esam dzimuši 1923. gadā un šogad svinam 100. dzimšanas dienu," teikts aviokompānijas ierakstā.

Vētra nofotografēta sēdvietā biznesa klasē ar dzēriena glāzi rokās. Simtgadniece pauž, ka ir sajūsmā par "Finnair" apkalpes augsto līmeni, kā arī saka, ka "es pat mazliet iemācos somu valodu ceļā starp Rīgu un Ņujorku."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!