Foto: Vida Press
Neraugoties uz sadarbību ar labākajiem ārstiem un pētniekiem, dziedātājas Selīnas Dionas veselības stāvoklis neuzlabojas, intervijā Kanādas laikrakstam "Le Journal de Montreal" atklājusi mākslinieces māsa Klodeta Diona. Dziedātājai pērnā gada nogalē diagnosticēja retu neiroloģisku saslimšanu, ko dēvē par "stīvā cilvēka" sindromu.

"Mēs joprojām nevaram atrast tādas zāles, kas iedarbotos," intervijā saka Klodeta Diona, kura pastāstīja, kā māsai sokas ar neārstējamās slimības apkarošanu. Saskaņā ar viņas teikto, Selīna sadarbojas ar labākajiem neiroloģijas speciālistiem, taču uzlabojumu nav vai arī tie ir pavisam nelieli.

Dionai pērn atklāja retu saslimšanu, kas skar apmēram vienu cilvēku no miljona. "Stīvā cilvēka" sindroms nozīmē progresējošus traucējumus roku, kāju un rumpja muskuļos. Pēc diagnozes noteikšanas Diona bija spiesta atcelt savu koncerttūri.

"Godīgi sakot, es sākumā domāju, ka viņai vienkārši nepieciešams kārtīgi atpūsties, jo viņa vienmēr cenšas būt labākā savā jomā. Kādā brīdī ķermenis pats mēģina jums ko pateikt, ir svarīgi ieklausīties," atceras māsa, kura kopš Selīnas diagnozes pārcēlusies pie viņas uz Lasvegasu, lai rūpētos par dziedātāju.

Neraugoties uz to, ka Dionas veselības stāvoklis neuzlabojas, ģimene tic, ka visas cerības vēl nav zaudētas.

Arī pati māksliniece cer atgriezties uz skatuves, taču patlaban nav iespējams pateikt, kad tas varētu notikt. Muskuļu spazmas skārušas ne tikai viņas ķermeni, bet arī balss saites.

"Stīvā cilvēka" sindroma izcelsme nav līdz galam skaidra, taču zināms, ka tas pakāpeniski nofiksē ķermeni, sākot ar stumbra muskuļiem – vispirms stīvs paliek rumpis un kakls, vēlāk arī ekstremitātes. Slimībai progresējot, pacienti nespēj staigāt un saliekties. Šis sindroms divreiz biežāk skar sievietes nekā vīriešus. Slimība biežāk novērota cilvēkiem, kuriem ir citas autoimūnās saslimšanas. Slimības ārstēšanai ir zāles, kas palīdz atslābināt nospriegotos muskuļus, tostarp tās ietver pretkrampju un pretsāpju medikamentus, taču pilnībā izārstējams šis sindroms nav.

Selīnai Dionai ir 55 gadi, viņa ir precējusies trīs bērnu mamma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!