Foto: Vida Press
Ukrainas varasiestādes kara sponsoru sarakstā iekļāvušas populāro baltā ruma zīmolu "Bacardi", atsaucoties uz Ukrainas Nacionālās korupcijas novēršanas aģentūras sniegajām ziņām, vēsta portāls "Meduza". "Bacardi" ne tikai turpina darbību Krievijā, bet arī izplešas un meklē jaunus darbiniekus.

Kompānija "Bacardi Limited" nu ir kara sponsoru sarakstā. Ukrainas iestāžu paziņojumā presei teikts: "Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā "Bacardi" turpina piegādāt Krievijai produkciju miljoniem dolāru vērtībā, kā arī piesaista arvien jaunus darbiniekus. Tādējādi "Bacardi" turpina maksāt nodokļus Krievijas budžetā, atbalstīt tās ekonomiku un sponsorēt agresiju pret Ukrainu."

Pēc Ukrainas sniegtajiem datiem, kompānija "Bacardi Rus" no 2022. gada jūnija importējusi produkciju 169 miljonu ASV dolāru apjomā. Uzņēmuma ieņēmumi visa gada griezumā pieauguši par 8,5% –līdz gandrīz 33 miljardiem Krievijas rubļu, bet tīrā peļņa veido 4,7 miljardus rubļu. Tas ir par 206,5% vairāk nekā 2021. gadā. Ukraina atzīmē, ka Krievijas budžetā nodokļos tā nomaksājusi vairāk nekā 1,2 miljardus rubļu.

Bermudā bāzētais Kubas ruma ražotājs "Bacardi" 2022. gada pavasarī paziņoja, ka pārtrauc piegādes Krievijai un atsakās no investīcijām reklāmā, tomēr šā gada jūnija izskaņā no uzņēmuma preses materiāliem pazuda vārdi par piegāžu pārtraukumu. Augustā "The Wall Street Journal" rakstīja, ka "Bacardi" turpina attīstīt biznesu Krievijā, tostarp vadība meklē jaunus darbiniekus.

Lai gan zīmola atpazīstamākais produkts ir "Bacardi" rums, kompānija ražo arī citus dzērienus: "Grey Goose" degvīnu, "Patrón" tekilu, "Aberfeldy", "Dewarʼs", "William Lawson's viskiju, "Bombay Sapphire" džinu, "Martini & Rossi" vermutu, dažādus vīnus un citus grādīgos.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā daudzi populāri alkoholiskie zīmoli savu darbību agresīvajā valstī pārtrauca. Par lēmumu pamest šo tirgu pavēstīja "Pernod Ricard" (ražo "Chivas Regal", "Jameson", "Absolut"), "Diageo" (ražo "Bellʼs", "Johnnie Walker", "Captain Morgan", "Baileys"), "Brown-Forman" (ražo "Jack Danielʼs", "Finlandia") un "Moet Hennessy".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!