Foto: @LaocoonofTroy/X

Sociālajā tīklā "X" (agrāk "Twitter") varenu popularitāti guvis attēls, kas tapis tālajā 2006. gadā. Tajā redzams nu jau mirušais Jevgeņijs Prigožins, apkalpojot tā brīža ASV prezidentu Džordžu Bušu. Pašam Bušam ir pārsteigums, ka viņš jebkad ticies ar šo personu, raksta "Business Insider".

"Esmu šokēts, ka Jevgeņijs Prigožins ir tas puisis, kas pasniedza man ēdienu," izteicies ASV 43. prezidents Bušs.

Bušs valsts līdera amatu ieņēma no 2001. līdz 2009. gadam, un 2006. gadā viņš viesojās Sanktpēterburgā, kur notika G8 valstu samits. Bušs un viņa kundze tā gada 14. jūlijā vakariņoja kopā ar Krievijas vadoni Vladimiru Putinu. Prigožina iesauka "Putina pavārs" nav bez pamata, turklāt tovakar Prigožins bijis arī viesmīlis (attēlā kreisajā pusē redzams, ka tieši viņš piedāvā dzērienu ASV prezidentam).

Pats Bušs par šo notikumu runāja Jaltas Eiropas stratēģijas konferencē, kad žurnālisti viņam pavaicāja, vai viņu šokējusi ziņa par Jevgeņija Prigožina nāvi aviokatastrofā Tveras apgabalā 23. augustā.

"Nē, tas mani nešokēja. Man šoku radīja tas, ka nesen ieraudzīju foto no samita Sanktpēterburgā, un viņš bija tas puisis, kas man pasniedza ēdienu. Viņš bija Putina šefpavārs." Bušs gan piebilda, ka neatceras šo klātienes tikšanos ar Prigožinu.

"Delfi" jau vēstīja, ka privātās kaujinieku kompānijas "Vagner" dibinātājs Jevgeņijs Prigožins avarēja lidmašīnā 23. augustā – precīzi divus mēnešus pēc tam, kad bija organizējis sacelšanās dumpi. Avārijā gāja bojā 10 cilvēki – septiņas ar "Vagner" saistītas personas un trīs apkalpes locekļi. Par notikušo plašāk var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!