Foto: DELFI/F64

Kāds vārdā nenosaukts 1981. gadā dzimis uzņēmējs kļuvis par īpašnieku mākslinieku Skulmju namam Stokholmas ielā Mežaparkā, šonedēļ raksta žurnāls "Privātā Dzīve". Pēc gleznotājas Džemmas Skulmes nāves viņas dēls Juris Dimiters namu posās pārdot par 1 300 000 eiro. Tagad māja izskatās visai pamesta un aizaugusi, vēsta izdevums.

Skulmes māja Mežaparkā šķiet pamesta – zāle pagalmā sniedzoties pāri potītēm un pagalmā neviens neesot redzēts. Šajā mājā savulaik dzīvoja un strādāja trīs paaudžu mākslinieki, un Džemma Skulme šai mājai bija ļoti pieķērusies – viņa sapņoja, ka reiz tur tiks ierīkots muzejs.

Kā raksta "Privātā Dzīve", 2021. gadā prezentētā ideja par mākslas telpu šajā mājā, šķiet, cietusi fiasko. Izdevums vairākkārt mēģinājis sazināties ar projekta kuratori Ingu Šteimani, taču tas nav izdevies. Klusē arī mākslinieces dēls Juris Dimiters, savukārt viņa sieva Kristīne Dimitere nekomentē ar māju saistītos jautājumus.

Saskaņā ar izdevuma pausto, Skulmju dzimta jau vairākus mēnešus Mežaparka mājā nesaimnieko. Kad Jurim Dimiteram neizdevās māju pārdot par teju pusotru miljonu, cena tika nolaista līdz 550 000 eiro. Vēlmi māju pārdot toreiz viņš pamatoja ar nesamērīgi dārgām uzturēšanas izmaksām. Bet, kad sākās runas par mākslas telpas izveidi, ģimene pauda, ka namu nepārdos.

Tomēr tas ir noticis. "Privātā Dzīve" noskaidrojusi, ka 2020. gadā ar dāvinājuma līgumu no tēva par mājas īpašnieku kļuva gleznotājas mazdēls Arturs Dimiters. Bet šogad martā māja kā dāvinājums nonākusi mazdēla sievas Ksenijas Dimiteres īpašumā. Jau pēc desmit dienām Mežaparka savrupnams pārdots kādam uzņēmējam par 440 tūkstošiem eiro.

Pilns raksts lasāms 19. septembra izdevumā "Privātā Dzīve"!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!