Foto: LETA/Privātais arhīvs

Izcilais latviešu basketbolists Dāvis Bertāns sievu apņēma pirms sešiem gadiem, tagad ģimenē aug jau divi bērni. Bertāns sniedzis interviju žurnālam "Ieva", kurā atklāj, ka ģimene ir viņa prioritāte, basketbols seko tikai pēc tam. Sportists arīdzan pastāstīja, kā ar savu sievu Annu iepazinies.

"Kopš esmu izveidojis ģimeni un piedzimuši bērni, man ir daudz vieglāk pārdzīvot zaudējumu pēc spēlēm – gan komandas zaudējumu, gan individuāli slikti aizvadītu spēli. Atbraucot mājās un ieraugot bērnus, aizmirstu basketbolu," intervijā "Ievai" saka 30 gadus vecais Bertāns.

Sportists uzskata, ka pirms ģimenes izveidošanas dzīvojis ne pārāk kvalitatīvu dzīvi, kas visa grozījusies ap basketbolu, bet sievas satikšana pavērusi apvāršņus. Kad piedzima arī bērni, dzīvē sākusies augšupeja.

Vaicāts, kā Dāvis satika savu Annu, viņš stāsta: "Mēs viens otru zinājām un daļēji pazinām jau ļoti sen, jo Anna spēlēja basketbolu sporta skolā "Rīdzene". Piecus gadus viņa spēlēja basketbolu koledžā Amerikā.

Tas, kā viss salīmējās kopā, bija interesanti... Mans labākais draugs Kaspars Vecvagars tagad ir precējies ar Annas labāko draudzeni. Viņš spēlēja Kauņas "Žalgiris", es – Serbijā, un mēs bieži sazvanījāmies un runājām skaipā. Bieži vien mūsu sarunās piedalījās arī viņa draudzene, kas tagad ir sieva. Kādā reizē viņa ieminējās, ka Anna no Amerikas pārcelsies uz Latviju, un pajokoja, ka man vajadzētu Annu uzaicināt uz randiņu. Es to neuztvēru kā joku un feisbukā uzrakstīju, ka arī man drīz sezona beigsies un varbūt viņa gribētu aiziet ar mani uz randiņu. Un viņa piekrita. Tālāk viss attīstījās ātri," intervijā saka Bertāns.

Šā gada 14. maijā valmierietis vietnē "Instagram" ievietoja ģimenes foto, vēstot: "Manas dzīves veiksmīgākais mirklis bija tad, kad tu piekriti aiziet uz pirmo randiņu."

Bertāns un Anna Sonka salaulājās 2017. gadā, viņai pārejot vīra uzvārdā. Pēc gada pasaulē nāca abu pirmdzimtais – meita, bet 2021. gada pavasarī saimei pievienojās arī puika.

Pilna intervija ar Dāvi Bertānu izlasāma 27. septembra žurnālā "Ieva"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!