Foto: Publicitātes foto

Noslēdzoties pašmāju vērienīgā talantu šova "X Faktors" piektajai sezonai – tie bija kopumā 12 raidījumi, – par šova uzvarētāju atzīta jaunā skatuves māksliniece Emilija Bērziņa.

Šova finālā iekļuva trīs jaunietes – Katrīna Kovaļuka, Emilija Bērziņa un Elizabete Lukaševiča jeb Luka. TV skatītāji balsojumā lēma, ka Kovaļukai pienākas trešā vieta, tādējādi par uzvarētājas titulu cīnījās Bērziņa un Luka. Kopumā finālistes izpildīja trīs skaņdarbus, tostarp kopā ar pašmāju šovbiznesa zvaigznēm.

Emilija Bērziņa, kura jau no šova sākuma bija skatītāju un soctīklotāju mīlule, kā savu pēdējo fināldziesmu izpildīja grupas "Reamon" skaņdarbu "Supergirl", taču pirms tam aizkustināja dabiskā piemīlībā, kopā ar Donu izpildot viņa hitu "Pēdējā vēstule".

20 gadus vecā rīdziniece Bērziņa ikdienā ir profesionāla pavāre, arodu apguvusi Smiltenes tehnikumā un šajā nozarē strādājusi gan Itālijā, gan Norvēģijā.

Uzvarētāja balvā ieguva 10 tūkstošus eiro un līgumu ar "Universal Music Group".

Otrās vietas ieguvēja Luka izplidīja trīs stilistiski krasi atšķirīgas dziesmas, tostarp "Lingas" "Nāc dejot". Viņas superfināla pēdējā dziesma – balāde liktenīgās sievietes tēlā.

Lukai ir 19 gadu, viņa ir pieredzējusi dejotāja – skolojusies arī Agra Daņiļeviča "Dzirnās". Jau līdz "X Faktoram" viņa piedalījusies daudzos dziedāšanas konkursos.
Foto: Publicitātes foto

Šī sezona, atšķirībā no aizvadītajām, bija īpaša ar to, ka dalībnieki netika dalīti kategorijās pa vecumiem un dzimumiem, kā tas bijis iepriekš. TV3 "X Faktora" tiešraides organizēja Rīgas Kinostudijā ļaužu pilnā zālē; pasākumus vadīja Markus Riva.

Aizvadīto četru gadu laikā uz "X Faktora" skatuves kāpuši jau 3173 talanti, taču ilglaicīgāku atpazīstamību un fanu pielūgsmi baudījuši vien daži, turklāt ne vienmēr tie bijuši uzvarētāji.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!