Šonedēļ gribēju uzrakstīt par absurdo projektu „Gaismas pils”. Lai iepazīstos ar šo ekskluzīvi „jauko” un grandiozo projektu, mājaslapā gaismaspils.lv izlasīju katru nodaļu, lai saprastu, kas tieši ir tas, kas mūsu cilvēkiem šobrīd un arī tuvākajā nākotnē būtu vajadzīgs.

Manuprāt, Latvija jau tāpat ir neapskaužamā situācijā ar finansējumu, un kur nu mums tagad vēl vajadzētu no valsts līdzekļiem celt dramatiski lielu ēku, kuras uzcelšana izmaksātu 135,2  miljonus latu, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Šāda summa, domājams, lieti noderētu darbinieku algām vai valsts parādu atmaksāšanai.

Bet nē - Latvija tomēr grib palielīties pasaulei ar lieliskāko un ekskluzīvāko Bibliotēku. Visas tās lasītavas un neskaitāmie veikali... Kā jau vienmēr mums - mazajiem latviešiem ar maziem izdevumiem un maziem panākumiem - nepietiek! Priekš kam mums izdot, piemēram, vienu miljonu latu vienkāršai un vajadzīgai bibliotēkai, ja tā vietā varam uzcelt šādu Gaismas pili, kura var Latviju iegrūst tikai un vienīgi lielākās finansiālās problēmās?

Visur, kur no līdzcilvēku puses esmu lasījusi atsauksmes par šo projektu, tās ir bijušas tikai un vienīgi negatīvas. Skaidri redzams, ka nevienam no mums tas nav vajadzīgs. Tikai kāpēc valdībai vienmēr ir jārīkojas, par valsts līdzekļiem būvējot šādas ēkas, neuzzinot tautas viedokli? Kāpēc nekad netiek uzklausītas mūsu domas? Tāpēc, ka nevienam no augstāk stāvošajiem dūžiem tās neinteresē, viņi domā tikai par savu labumu un to, cik tad naudiņas no šī projekta ievilks savā kabatā.

Par vēl liekāku absurdu mūsu tautai uzskatu to, ka līdzekļus Gaismas pils maketam vāks labdarības koncertā, kurā spēlēs orķestris ar jauniešiem, kas nav spējuši sameklēt darbu pēc Latvijas Mūzikas akadēmijas beigšanas! Vēl liekāks izbrīns ir par to, ka kultūras ministrs Ints Dālderis uz klarnetes spēlēs skaņdarbu Štrunts par bitēm, ka tik medus, kura nosaukums jau parāda attieksmi pret tautu. Vai viņi domā, ka cilvēkiem nav citu lietu, kur tērēt vai ziedot savu naudu? Es ceru, ka latvieši tomēr padomās, ka par to naudiņu, ko varētu ziedot šim projektam, mājas pavardā varētu nopirkt kaut ko vajadzīgu. Es konkrētu pasaku savu viedokli par šo projektu, un esmu pilnībā pret Gaismas pils būvi!

Jauku jums šo nedēļu un baudiet pavasari!

Foto: Džeina Saulīte
.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!