Foto: EPA/LETA

Populārā amerikāņu aktrise Brūka Šīldsa (attēlā), kura popularitāti iemantoja ar erotiskajām filmām Saldā mazulīte un Zilā lagūna, nepilngadīga filmējoties pilnīgi kaila, paziņojusi, ka ir priecīga par to, ka fotogrāfs, kas deviņus gadus veco meiteni kailu fotografējis vannā, par skandalozajiem attēliem nav nopelnījis ne centa.

Pikantās fotogrāfijas, kuras 1975. gadā žurnālam Playboy Press ar meitenes mātes atļauju uzņēma fotogrāfs Garijs Gross, skandālu izraisīja 2009. gadā, kad tās tika izstādītas Londonas mākslas galerijā Tate Modern. Toreiz pēc Skotlendjarda brīdinājuma par lietas ierosināšanu par bērnu pornogrāfijas propagandu fotogrāfijas ar kailo meiteni nācās no galerijas izņemt.

Jau iepriekš aktrise apsūdzēja fotogrāfu, ka viņš centies fotogrāfijas pārdot, un 1981. gadā, kad pati kļuva 16 gadus veca, pat iesūdzēja Grosu tiesā, pieprasot atdot viņai fotogrāfiju negatīvus, bet process beidzās bez rezultātiem.

Skaidrojot situāciju, kāpēc viņa tik maigā vecumā sākusi pozēt kaila, šobrīd 44 gadus vecā Šīldsa atzinusi: "Arī mani bērni pa māju staigā kaili, un, kad man bija deviņi gadi, es sava kailuma dēļ neizjutu nekādu diskomfortu".

Šīldsa ļoti agri sāka savu erotisko fotomodeles un aktrises karjeru. Pēc atklātās fotosesijas deviņu gadu vecumā sekoja ne mazāk pikantas lomas kino. 12 gadu vecumā Šīldsa filmējās Luija Mala filmā Pretty Baby, kurā tēloja mazgadīgu prostitūtu. Lai gan vairākās valstīs filma bija aizliegta, tā saņēma Kannu kino festivāla galveno balvu.

Savukārt 14 gadu vecumā Šīldsa piedalījās filmā The Blue Lagoon, kas viņu padarīja par īstu zvaigzni. Filma vēsta par diviem bērniem, kas nonākuši uz vientuļas salas, līdz viņi padodas savu ķermeņu aicinājumam. Eksperti gan uzsver, ka liela daļa erotisko ainu tikušas uzņemtas ar dublieru palīdzību.

Lai gan Šīldsa savulaik bija populārākā no kailajām meitenītēm, pagājušajā gadā viņa atzina, ka nevainību viņai izdevies saglabāt līdz pat 22 gadu vecumam, neatdodoties pat Maiklam Džeksonam.

"Uzskatu, ka ar seksu man vajadzēja sākt nodarboties daudz agrāk," kādā intervijā atklāja aktrise, norādot, ka tas viņai būtu palīdzējis kļūt harmoniskākai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!