Foto: LETA
Kādreizējais mācītājs un bijušais Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Almers Ludviks (attēlā) ilgus gadus nodarbojās ar veļas un ādas galantērijas preču mazumtirdzniecību, bet šī gada vasarā viņa veļas bizness bankrotējis.

Uzņēmumu SIA AMF Ludviks dibināja 1995. gadā, un laika gaitā tas bija paplašinājies - 2008. gada nogalē uzņēmums bija atvēris 20 tirdzniecības vietas, starp kurām bija arī Triumph un Almera Lux koncepta veikali vairākos Rīgas lielveikalos.

Kā liecina Lursoft datubāzē ievietotā informācija, 2008. gadu Ludvika somu un veļas uzņēmums beidza ar vairāk nekā 15 000 latu lieliem zaudējumiem, bet pagājušajā gadā zaudējumi sastādīja krietni lielāku summu - gandrīz 932 000 latu.

Arī uzņēmuma, kurš saviem pircējiem piedāvāja arī populāro zīmolu Calvin Klein un Pierre Cardin apakšveļu, apgrozījums strauji saruka - gada laikā tas no 2,35 miljoniem samazinājās līdz 1,1 miljonam latu.

Šī gada sākumā tika ierosināta Ludvika uzņēmuma maksātnespēja, bet jūnijā kreditori pieņēma lēmumu par AMF bankrota procedūras sākšanu, lai atgūtu vismaz daļu no miljoniem, kad ieguldīti bijušā mācītāja veļas biznesā.

Sākoties bankrota procesam, uzņēmuma kasē bija palikuši 222 lati, veikalos - preces par nepilniem 20 000 latu, un uzņēmumam piederējuši arī nekustamie īpašumi 1,23 miljonu latu vērtībā.

Tomēr kreditori pārāk lielas cerības uz naudas atgūšanu vis nevar likt, jo visi septiņi uzņēmuma nekustamie īpašumi un kustamā manta ieķīlāti Hipotēku un zemes bankā, un rezultātā uz kādu daļu no neveiksmīgā veļas uzņēma mantas pretendē gan nodrošinātais kreditors, kurš vēlas atgūt 1,21 miljonu latus, gan vesels pulks nenodrošināto kreditoru, kuriem veļas veikalos "iesprūduši" vēl 1,46 miljoni lati.

Kamēr kreditori cer atgūt vismaz daļu no ieguldītās naudas, pats Ludviks pāris mēnešus pirms savas firmas bankrota procedūras sākšanas tika apstiprināts pašvaldības SIA Rīgas nami valdes locekļa amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!