Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai gan vairums sieviešu dzīvo ar pārliecību, ka ikviens stiprā dzimuma pārstāvis dievina, kad viņam sniedz orālo baudu, izrādās, ka ne visiem vīriešiem tas patīk un ir pat tādi, kuri no mineta paniski baidās.

Ārvalstu seksologi atzinuši, ka tādu vīriešu, kuriem orālais sekss nesagādā nekādu baudījumu un pat iedzen bailēs, nav daudz, tomēr apkopojuši trīs izplatītākos iemeslus, kāpēc vīrieši baidās no mineta un devuši padomus vīriešiem un viņu partnerēm, kā ar tiem cīnīties.

Visbiežāk vīrieši, kuri ir vienaldzīgi pret minetu vai no tā baudās, gluži vienkārši nespēj gūt baudījumu no tā - sieviešu lūpu un mēles pieskārieni viņu dzimumrogāniem nespēj viņus novest līdz ejakulācijai.

Seksologi norāda, ka vairumā gadījumu vīrieši mineta laikā nespēj sasniegt orgasmu partneres dēļ, kura, iespējams, nav pietiekami prasmīga, vai arī savu iekšējo baiļu dēļ - ja vienreiz nav izdevies ejakulēt, bailes no neveiksmes var atkārtoties arī citreiz.

Turpetī sievietes, kuru partneri atzinuši, ka nespēj sasniegt orgasmu mineta laikā, speciālisti mudina vairāk pacensties, jo kļūt par pirmo sievieti, kura šādā veidā novedusi vīrieti līdz ejakulācijai, varētu būt katras daiļās dzimuma pārstāves sapnis.

Starp vīriešiem ir arī tādi, kuri minetu uzskata par šausmīgu izvirtību. Šo vīriešu aizspriedumus lielākoties radījusi audzināšana ģimenē vai sabiedrība, kas veidojusi stereotipu, ka ar orālo seksu nodarbojas tikai prostitūtas, vai arī iedzinusi aizdomas, ka sievietēm mineta veikšana ir pazemojoša un nesagādā nekādu prieku.

Lai atbrīvotos no šiem stereotipiem, dažiem vīriešiem, iespējams, nepieciešama psihologa palīdzība, bet bieži vien pietiek ar atklātām sarunām ar savu partneri, kura vīrieti spēj pārliecināt, ka sievietes no orālā seksa gūst apmierinājumu un neuzskata to par necienīgu nodarbi. Tāpat gana bieži vīriešiem ir kompleksi par sava dzimumlocekļa izmēriem, bet arī šajā gadījumā pārliecināšana var dot pozitīvu rezultātu.

Trešais iemesls, kāpēc vīrietis var atteikties no mineta, ir bailes no tā, ka viņa vērtīgākā ķermeņa daļa varētu tikt savainota. Parasti šādos gadījumos vīrietim ir bijusi negatīva pieredze ar kādu no agrākajām partnerēm, kura neuzmanības vai nemākulības dēļ patiešām nodarījusi fizisku kaitējumu.

Sievietēm, kuras ir pietiekami drosmīgas, lai mēģinātu atjaunot vīrieša uzticību skaistajam dzimumam, speciālisti iesaka nesteigties - iesākumā ar locekli būtu ieteicams spēlēties, tikai maigi un uzmanīgi izmanojot mēli un lūpas, bet slidināt no dziļāk mutē iesaka tikai tad, kad vīrietis jau ir atslābinājies, lai neradītu viņam panikas lēkmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!