Šonedēļ Poltavas apgabalā aizturēti trīs 20 līdz 23 gadus veci jaunieši, kuri 2007. gadā bija ņirgājušies par padzīvojušu dzērāju un nofilmētās izklaides ievietojuši internetā publiskai apskatei.

Sākumā video fragments klejoja Krievijas interneta saitos, vēlāk arī Ukrainā, bet pēc neskaitāmām cilvēku sūdzībām tika uzsākta izmeklēšana. Tikai pēc četriem gadiem kibernoziedzības apkarošanas pārvaldes izmeklētāji huligānus atrada.

Kā redzams video, trīs draugi bija nolēmuši nedaudz izklaidēties. Pogrebas ciematā uz ielas viņi satikuši kādu padzīvojušu vīrieti, kurš nespēja izrādīt nekādu pretestību. Apturēja viņu un sāka ar flomāsteru uz pieres zīmēt slavenāku krievu vārdu no trim burtiem, bet uz vaiga - kāšu krustu. Nosauca nabadziņu par fašistu, bet pēc tam pielēja viņa cepuri ar ūdeni un piespieda uzlikt galvā.

Vīrietis it nemaz nepretojās, iespējams, bija pārāk piedzēries vai ar psihiskām novirzēm. Notrauca ūdeni un steberēja tālāk. Toties jaunieši bija stāvā sajūsmā - amatieru video cienītājs, kurš notiekošo filmēja, aiz kadra dzidri smējās visu eksekūcijas laiku.

Lieta par huligānismu ierosināta netika, jo pensionārs milicijā nevērsās, bet pēc gada nomira. Tāpēc uzņemties neliešu atmaskošanu nācās vietējiem iedzīvotājiem, kuri palīdzēja izmeklēšanā.

Kā vēsta Krievijas prese, apcietinātie jaunieši bija pilnīgā šokā, kad tika aizturēti četrus gadus pēc notikušā. Līdz šim viņi nebija nokļuvuši krievu milicijas/policijas redzeslokā, bet par cinisku ņirgāšanos viņiem draud brīvības ierobežošana uz laiku līdz pieciem gadiem vai reāls cietumsods līdz četriem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!