Maskavā šonedēļ pārdošanā izlikts divistabu dzīvoklis, kurā savulaik mitinājās PSKP Centrālās komitejas ģenerālsekretārs Leonīds Iļjas dēls Brežņevs. Par to ziņo kompānija Century 21, kas ir nekustamā īpašuma pārdevēja pārstāvis.

Dzīvoklis atrodas Dorogomilovas rajonā Kutuzova prospektā 26-91. Brežņeva 185 kvadrātmetrus lielais dzīvoklis atradās piektajā kāpņu telpā, bet vēlāk Brežņevs tam pievienoja arī divistabu dzīvokli no blakus kāpņu telpas, lai tajā varētu iemitināties viņa meita, kura tajā faktiski arī dzīvoja.

Pēc Brežņeva nāves 1982. gadā dzīvokļi atkal tika atdalīti, un arī ģenerālsekretāra dzīvoklis nedaudz pārdalīts.

Šobrīd pārdošanā ir izlikts divistabu dzīvoklis 54 kvadrātmetru platībā, un par to īpašnieks vēlas saņemt 18 miljonus rubļu (aptuveni 292 000 latu), bet virtuālo tūri pa vēsturisko dzīvokli var veikt šeit.

Century 21 pārstāvji tāpat atgādina, ka šajā mājā dzīvojuši vēl divi ietekmīgi komunisti - PSKP CK sekretārs Mihails Suslovs, kā arī PSKP CK ģenerālsekretārs un bijušais KGB vadītājs Jurijs Andropovs.

Stāstot par Brežņeva dzīvokli, Century 21 Krievijas filiāles direktors Aleksandrs Maļcevs uzsver, ka "pēc skata tā ir visai parasta studija ar labu remontu un augstiem griestiem, tomēr, tā kā šis dzīvoklis ir savā veidā unikāls vēsturisks objekts, tam piemīt neatkārtojama mierpilna aura".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!