Foto: LETA

Piektdien, 27. janvārī, ar vērienu tika atklāta šīs sezonas pirmā programma ar nosaukumu Cirks! Cirks! Cirks! Lielā atrakcija!

Kā portālu DELFI Izklaide informēja cirka sabiedrisko attiecību speciāliste Agita Pudule, šīs programmas spilgtākais un iespaidīgākais priekšnesums ir ekstremāli pārdrošais gaisa akrobāts uz "Nāves rata" Laslo Simets no Ungārijas.

Mākslinieciskās darbības laikā viņš ir strādājis daudzos pasaules slavenos cirkos, tai skaitā Kanādas Cirque du Soleil programmā La Nouba. Viņš ir vienīgais māksliniekiem pasaulē, kurš ar savu numuru "Nāves rats" ir uzdrīkstējies uzstāties dažādās ekstrēmās vietās, tai skaitā uz āra skatuvēm, kas konstruētas uz ēku jumtiem (Kopenhāgenā, Stokholmā).

Viesizrādēs Rīgā ar savu gaisa numuru Kordeparel uzstājas arī viņa sieva Olga.

Janvāra sākumā notikušajā Rīgas Cirka organizētajā Starptautiskajā cirka festivālā Zelta Kārlis-2 skatītāji izvēlējās savu simpātiju - gaisa vingrotāju uz trapeces Ņinu Jarošu. Māksliniece festivālā ieguva arī galveno balvu, un tieši tāpēc viņa ieradās Rīgā, lai priecētu ar savu neparasto gaisa numuru, kas pārsteidza ikvienu Rīgas cirka skatītāju.

Atgriezusies no viesizrādēm Šveicē, programmā redzama arī Latvijas labākā kaķu dresētāja Darja Golobokiha ar numuru, kurā kopā vienlaicīgi manēžā strādā gan kaķi, gan suņi - mazie čivavas.

Tāpat jaunajā programmā piedalās arī gaisa akrobāte Jeļena Vasiļjeva, unikālie dvīņi no Ķīnas galvaspilsētas Imperatora cirka, klauni Genādijs Kantarovičs un Jekaterina Mihailova un citi cirka mākslinieki.

Programma Cirks! Cirks! Cirks! Lielā atrakcija! norisināsies Rīgas cirkā no 27. janvāra līdz 11. martam. Biļetes pieejamas cirka un Biļešu servisa kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!