Foto: Vida Press
2015. gads tūdaļ beigsies, bet to, kāds, iespējams, būs jaunā gada pirmais mēnesis, no kā jāuzmanās, ar ko jārēķinās un par ko jau var sākt priecāties šajā laikā, piedāvā uzzināt astroloģe Rita Riekstiņa (tālr. 29126284, e-pasts: rita.riekstina@gmail.com).

AUNS

Foto: Shutterstock

Tā vien šķiet, ka gada pirmais mēnesis palidos vienā mirklī. Auni jau tā dzīvo ātri un piesātināti, bet janvārī to izjutīs īpaši. Izteiksmīgas, bangojošas emocijas nēsās no vienas tikšanās uz otru.

Mēneša pirmajā pusē iespējamas dažas patiesi vērtīgas un saturīgas iepazīšanās un pat vienošanās. Laiks lielajām lietām profesionālajā jomā. Ar lielu blīkšķi izkustēsies tie projekti un idejas, kas aizgājušā gada kustējušas lēnu gaitu.

Jābūt gatavam ne tikai straujiem lēmumiem, bet arī stratēģiskam skatījumam uz notiekošo. Šomēnes ļoti īpašas attiecības ar tuviniekiem, partneriem un sirds cilvēkiem. Ja līdz šim pierasts visu izprast un izskaidrot, un pamatot, tad tagad jāpaļaujas, jāuzticas un jājūt. No tā būs atkarīgs ļoti daudz. Neiesaku tērēt laiku, meklējot loģisku pamatojumu - ļauj, lai notiek.

Mīlas lietās izteiksmīgāka janvāra otra puse. Attiecībās prasīsies pēc miera, stabilitātes un ģimeniskuma. Esošās partnerattiecībās iespējams tālejošs solis. Brīvajiem Auniem liktenīga iepazīšanās.

VĒRSIS

Foto: Shutterstock

Ar staltu muguru un augsti paceltu zodu Vērsis stāvēs uz sava skaidri iezīmēta un definētā ceļa. Šomēnes ļoti spēcīgi strādās prāts - ļaus visu saplānot, izanalizēt, izvērtēt un izshēmot. Ja tev jau ir izvēlēts profesionālais virziens, vari būt drošs, ka janvārī izdosies spert lielus soļus, lai šo to īstenotu.

Komunikācijā ar birokrātiskiem aparātiem un valsts institūcijām spēsi aizstāvēt savu pozīciju un panākt sev vēlamu rezultātu. Valoda šomēnes stingra un stabili nostādīta. Nevienam neieteiktu staties ceļā Vērsim. Tiem acīm ierakstīts - mans būs mans, un es to panākšu.

Nekāda miera Vēršiem nebūs arī privātajā dzīvē. Strīdēsies par niekiem, emocijas uzjundīs mazas nebūtiskas situācijas. Lielākās domstarpības var sagādāt kopīgas mantas un finanšu jautājumi. Tiem Vēršiem, kuriem dzīves draugi mierīgi noskaņoti - ļaujiet viņiem nākt klajā ar savu skatījumu un mēģiniet ieklausīties.

DVĪŅI

Foto: Shutterstock

Gada pirmajā pusē Dvīņi būs divtik emocionāli un nemierīgi, kā līdz šim ierasts. Nekonkrētība, idejas, šaubas un spontāni lēmumi mainīsies vietām dienu no dienas. Prātā nāks daudz dažādas idejas un dažām no tām, iespējams, izdosies pat pieķerties, lai ieskatītos dziļāk.

Kustīgais noskaņojums mazliet traucēs gadu iesākt ar kaut kādiem noteiktiem plāniem, tomēr - vajadzētu gan. Saturns turpinās pārbaudīt Dvīņu gatavību uzņemties atbildību gan par saviem vārdiem, gan darbiem.

Var tikt piedāvāta kāda situācija no pagātnes, aktualizēsies un apgriezienus uzņems kāds projekts, kas aizgājušā gadā bijis vien rokas stiepiena attālumā.

Mēneša otra puse ļaus sakoncentrēties un noskaņoties uz kaut ko konkrētāku un stabilāku. Attiecību jautājumā var būt jāpieņem nozīmīgi lēmumi. Attiecībām, kas balstās uz vieglu baudu, iespējams pēdējais eksistēšanas mēnesis. Dvīņu domās briest sazemēšanās plāni - laulības, ģimene.

VĒZIS

Foto: Shutterstock

Izjutīsi jaunas radošas enerģijas pieplūdumu. Gadu sāksi ar jaunām interesēm un zināšanām. Zināšanas, starp citu, ir šī mēneša veiksmes atslēga. Iespējams, ka savā profesionālajā jomā jūties droši un pārliecinoši, un tas ir tikai apsveicami.

Konkurence palielinās, un tavas ambīcijas aug, un tieši tādēļ ir vērts pasmelties no zināšanu akas kādu spaini gudrību. Atdevi jutīsi pavisam drīz. Jaunu gadu var sākt arī ar pilnīgi jaunu zināšanu apguvi, varbūt sporta nodarbībām vai citām brīva laika aktivitātēm. Šīs aktivitātes tev dos iespēju iepazīt jaunus cilvēkus, kas var pozitīvi ietekmēt tavu būšanu mājās.

Tiklīdz jūti iniciatīvu - rīkojies, ļauj, lai notikumi un cilvēki tevi "nes", izdzīvo tos. Mēneša noslēgumā ģimene prasīs uzmanību. Tiem, kam ir bērni, droši var rēķināties ar to, ka tie paņems visu laiku un enerģiju.

LAUVA

Foto: Shutterstock

Lauva spīdēs ar savu oratora talantu un ideju ģeneratora spējām. Ne viena vien situācija tev piedāvās izpausties un radīt. Radošās enerģijas atvērs iespēju durvis jaunām biznesa idejām, atraktīviem projektiem gan profesionālajā, gan privātajā dzīves jomā.

Īpaši veiksmīgs mēnesis finanšu un nekustamā īpašuma jomā, arī saistībā ar skaistumkopšanu un greznumlietām. Tiem, kas šajās jomās darbojas profesionāli - laiks lēmumiem un drosmīgiem soļiem, būs jauni līgumi, veiksmīga plānu īstenošanās. Laiks sasniegumiem un rezultātiem.

Privātajā dzīvē šīs tēmas arī būs aktuālas. Tīkosi pēc iespējas uzlabot savus dzīves apstākļus, dažs labs pat nomainīs dzīves vietu uz daudz plašāku un krāšņāku.

JAUNAVA

Foto: Shutterstock

Tā vien šķiet, ka Jaunavas šajā mēnesī pavadīs burvju otiņa, kas katram plānotajam darbam piešķirs dievišķu izdošanās enerģiju. Garantēta izdošanās. Īpaši tad, ja pārlieku neiespringsi uz visa izdomāšanu un izplānošanu pa savam. Ļaujies kosmosa enerģijām, ieklausies intuīcijā, tev ir zināmas visas atbildes.

Pa darbu iesi kā viesulis, mēneša pirmajā pusē spēsi izdarīt daudz un kvalitatīvi. Ar savu pārliecinošo aktivitāti iekļūsi darba devēja vai partneru acīs un saņemsi novērtējumu. Par to gan varēsi priecāties uz īsu brīdi, jo mēneša otrajā pusē ļausies melanholijai un gaidīsi daudz lielāku uzmanību savā virzienā.

Tā lēni nāks gan no darba cilvēkiem, gan arī no sirds draugiem. Ja neiegrimsi skumjās un čīkstēšanā, šajā laikā spēsi izbaudīt emocionālu mieru un brīvības sajūtu, spēsi saklausīt savu iekšējo Es, izprast tā vēlmes un pat salikt iesāktā gada akcentus. Ieklausies savos mērķos.

SVARI

Foto: Shutterstock

Mierīgs un harmonisks mēnesis. Neviena dzīves joma nesatricinās Svaru dzīves un darba ritmu. Emocijas viļņosies kā jūra pie viegla vēja. Pratīsi saklausīt un saskatīt sava dzīves partnera un ģimenes locekļu vēlmes, sniegsi roku pretim un satversi to, kura tiek sniegta tev.

Idilliska kopā būšana ar saviem vistuvākajiem cilvēkiem. Piezvani tiem, ar kuriem krietnu brīdi neesat tikušies, pavadi sirsnīgu nedēļas nogali ar draugiem no skolas laikiem. Neļauj aizņemtībai samazināt tava prieka apjomu.

Kas attiecas uz profesionālo dzīves jomu, tajā jāpārskata tekošie un nesen iesāktie projekti. Iespējams, ka kādam velti pārlieku daudz laiku, tas kavē tavas domas velti.

Attiecībās ar darba devējiem rīkosies gana drosmīgi - runāsi par ieteikumiem, ierosinājumiem, idejām un plāniem. Nepieņem viedokļus, kas nav tuvi tavai būtībai, un diskutē.

SKORPIONS

Foto: Shutterstock

START poga aktīva jau no pirmajām gada dienām. Skorpioni ātri pārtrauks svinēšanu un ķersies klāt pienākumam un saviem mērķiem. Ja kāds vēl nav līdz galam sapratis, kā formulēt mērķus un kā plānot darbus pie to īstenošanas, janvārī pilnīgi noteikti tajā apmācīt varēs Skorpioni.

Cieti un neietekmējami ne no vienas debesu puses. Janvāris var pavērt jaunas iespējas karjerā. Vari tikt pie ilgi gaidītā paaugstinājuma vai nomainīt nodarbošanos uz tādu, kur atbildības un atzinības deva ir vismaz desmitkārtīga līdzšinējai. Un tas jau nebiedēs, tas tikai iedvesmos doties uz priekšu.

Liels solis personīgajā izaugsmē. Grūtāk klāsies privātajā dzīvē. Lai gan uzreiz jāpiemin, ka grūti visticamāk būs taviem mīļajiem. Tie vēlēsies būt tuvāk, sajust siltumu un biežāku klātbūtni. Augsti novērtēta būs māka vienoties, sadalīt pienākumus un laiks, ko atvēli, lai ieskatītos savu cilvēku acīs.

STRĒLNIEKS

Foto: Shutterstock

Aizgājušajā gadā Strēlnieks meklēja, pētīja, mēģināja, padevās un atkal mēģināja. Janvāris būs kā rītausma lielam pelēcīgam periodam, tas nāks ar jaunu enerģijas un pārliecības devu. Beidzot būs skaidrība par kādu jomu, ideju, projektu, kuru līdz šim nav izdevies nostādīt uz kājām.

Šī mēneša laika dzīve pagriezīsies diezgan strauji un sniegs tev iespēju īstenot to, ko vēlies. Vari saņemt arī pilnīgi negaidītu piedāvājumu profesionālajā jomā. Jārēķinās ar palielinātu konkurenci, īpaši tiem Strēlniekiem, kas darbojas personīgajā biznesā.

Lai viņi tevi iedvesmo uz jaunu taktiku, neordināru pieeju un sniedz tev pārliecību par izvēlēto ceļu. Mēneša bonuss - plānošana un pakāpeniska darbu izpilde. Jo lielāks haoss, jo švakāks rezultāts.

Emocionālas un tuvas attiecības ar mīļajiem. Tu vari sevi šaustīt un pārmest nepietiekamību uzmanību viņu virzienā, tomēr viņi tevi redz citādu, viņi tevi mīl un atbalstīs un gaidīs, kad būsi kopā.

MEŽĀZIS

Foto: Shutterstock

Mēneša pirmo pusi Mežāzis mierīgi varētu sēdēt maliņā un noraudzīties tajā, kā notiek dzīve, kā viss veiksmīgi iet savu gaitu. Kā bez stresainām emocijām tiek pieņemti lēmumi darbā, kā privāto dzīvi piepilda saticība un jaunas sajūtas. Kurš tev dos!?

Mežāzim ar viņa vēlmi noteikt, pārraudzīt un virzīt savu taisnību? Tas arī būs lielākais klupšanas akmens, gadam iesākoties. Prāts kā neprātīgs centīsies visur būt aktīvs līdzdalībnieks, nemaz nenojaušot, ka tas lieki. Ja tu spēj saklausīt savu iekšējo balsi, dod iespēju tai runāt tavā vietā.

Notiks brīnumi tavā personīgajā dzīvē. Ja spēsi sakļaut siltās plaukstās sava mīļotā cilvēka rokas un neko neplānot, tikai būt šajā mirklī, izjutīsi spēcīgu kopības sajūtu. Par labu nāks arī savu ģimenes locekļu apmeklējums, rūpes par viņiem. Vecāku un ģimenes mājās laiks plānot remonta un uzlabošanas darbus.

ŪDENSVĪRS

Foto: Shutterstock

Ja tev šķita, ka taviem centieniem profesionālajā jomā ir laiks nes augļus, tad man jāapbēdina. Ir laiks uzlocīt piedurknes un pieņemt ļoti būtiskus lēmumus attiecībā uz nākotni. Šis nav laiks sapņošanai, kārtošanai, domāšanai un sarunām par to "ka būtu, ja būtu". Jārīkojas ir tagad un ne mirkli vēlāk.

Ļoti veiksmīgs laiks tiem, kas ilgi nevarēja saņemt drosmi, lai sāktu savu biznesu. Ļauj vaļu intuīcijai un dialogam ar savu iekšējo "es", tas tieši tagad pateiks tev pareizos virzienus, rīcības soļus un cilvēkus ar kuriem ko iesākt. Darba devējiem izdosies veiksmīgi sakārtot attiecības ar padotajiem.

Privātā dzīve Ūdensvīram šomēnes bez īpašas akcentēšanas. Labas un saskanīgas attiecības turēsies ar tiem cilvēkiem, kas atbalstīs viņu centienus, nepīsies pa kājām un piedāvās kvalitatīvus baudas mirkļus.

ZIVIS

Foto: Shutterstock

Lielas lietas šomēnes slēpsies mazajās. Zivis, kas pievērš uzmanību detaļām, tās pamanīs ātrāk un reaģēs mierīgāk. Ja tu slīdi pāri notikumiem, tad rēķinies, ka tev šis mēnesis var būt mazliet satrauktāks.

Var būt aizrādījumi, nepatīkami komentāri, kļūdas, skarbāks vārds no kolēģiem. Zivs jūtīgajai būtībai tas var šķist aizskaroši, taču ieklausies, paskaties, uz kādām brīnumainām lietām tas viss norāda.

Te vari sev atklāt pilnīgi jaunu pasauli, jaunas iespējas un tā visa starpā arī iepazīt fantastiskus cilvēkus. Ļoti svarīgi šajā mēnesi nospraust vismaz vienu mērķi, izstrādāt sev plāniņu, kā rīkoties, lai to īstenotu. Tas tev palīdzēs visa gada garumā turēties pie savas domas, neļauties blakus ietekmei. Mācies mīlēt sevi un savu viedokli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!