Kāds amerikāņu pāris, kurš bija dārzā izlicis lamatas grauzējiem, kādu rītu tajās ieraudzīja daudz eksotiskāku radību – vāveri ar kažoku spilgtā purpura krāsā.

Personāla atlases jomā vārdu salikums purple squirrel (purpurkrāsas vāvere) apzīmē darbinieku, kura prasmes ir tik daudzpusīgas, ka atbilst ikvienam darba apraksta aspektam. Citiem vārdiem sakot, tas attiecas uz neeksistējošu personu, bet Pērsija un Konijas Emertu vāvere ir pavisam reāla, turklāt tikai trešais šīs sugas pārstāvis, kam novērots līdzīgas krāsas kažoks.

"Mums dārzā ir putnu barotavas, un vāveres tās pastāvīgi iztukšo. Es ilgi centos vīram iestāstīt, ka starp tām ir viena violeta, bet to apstiprināja tikai izliktās lamatas," Konija Emerte pastāstīja interneta resursam AccuWeather.

Vāveri nofotografējuši un ļāvuši arī kaimiņiem papriecāties par dīvaino zvēriņu, Emerti to palaida vaļā. Savukārt eksperti līdz šim nav spējuši pateikt, kāpēc vāveres kažoks ir tik dīvainā krāsā.

Lai gan vāveres var būt ļoti dažādās krāsās – sarkanā, pelēkā, melnā, brūnā vai pat baltā, ja dzīvnieks ir albīns, – dabā purpurkrāsas vāveres nav zināmas.

Pirmais iespējamais izskaidrojums – kāds vāveri nokrāsojis vai tā iekritusi krāsas vai ķimikāliju peļķē, tomēr pēdējais variants, visticamāk, nozīmētu, ka tā nebūtu izdzīvojusi.

Pēc vāveru novērotāja Erika Stjuarta domām, vāvere nav krāsota, ja tai uz ķermeņa ir saglabājusies arī balta spalva. Savukārt Lokheivenas universitātes profesors Krišs Pilajs brīdināja, ka vāveres krāsa liecinot par pārāk augstu organiskā bromīda klātbūtni dzīvnieka organismā, kas nozīmē, ka tās dzīvība ir nopietni apdraudēta. Šāda viela dabā sastopama moluskos.

Iespējamā bēdīgā diagnoze nemazina vāveres interneta fanu pulkus – Facebook vietnē tai ir 3000 fanu un sociālajā tīklā Twitter – vairāk nekā 200 sekotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!