Foto: DELFI

Svētdien no iežogojuma izbēgušās Līgatnes lācenes Mades nošaušana šokējuši arī pašmāju populāro mūziķi Andri Kiviču (attēlā), kurš allaž iestājies par neaizsargātajiem. Viņš uzskata, ka noteikti bijušas alternatīvas nošaušanai, kuras Latvijas "pseidoeksperti" diemžēl nepārvalda.

"Esmu šokēts! Es, protams, neesmu speciālists un nebiju tur klāt, bet, cik esmu redzējis pa Discovery, tīģerus var iemidzināt no stipri vairāk kā desmit metru attāluma - pat trīsdesmit un četrdesmit. Labāk būtu bijis, ja lācis nomirtu no anestēzijas bultas, nekā brutāli nošauts, un to izdara kretīns mednieks.

Man mednieki jau pašos pamatos riebjas. Uzskatu, ka mednieki ir kompleksaini cilvēki, kas gūst baudu no nogalināšanas, bet pēc tam tīksminās, dalot gaļu gabalos, dīrājot ādu. Būtu vismaz ar loku šāvuši, ja jau tādi meistari.

Es nekad dzīvē nevarētu izšaut uz zvēru. Man ļoti žēl, ka lācis krita no mednieka rokas," sarunā ar DELFI Izklaide pārdomās dalās Kivičs.

Mūziķis uzskata, ka lāča nošaušana bijis pēdējais risinājums, un nav īsti drošs par to, vai tas tiešām bijis vienīgais, ko šajā situācijā darīt. "Latvija nav gatava ekstrēmām situācijām. Nestandarta gadījumos latvieši nezina, kā rīkoties.

Spilgts piemērs - Kristapa Streiča gadījums. Viņu stundām nevarēja noāķēt no koka, bet lāci šauj nost, jo nemāk iemidzināt. Kas tie mums par speciālistiem?

Var jau būt, ka lācis ārdījās, bija briesmīgi saniknojies un siekalas viņam šķīda uz visām pusēm, taču es domāju, ka speciālists var iemidzināt jebkuru lāci. Un ko lai par to saka bērni - lielo lāci vienkārši ņem un nošauj?

Var jau būt, ka uz vietas viss bija savādāk, bet es pirmo reizi dzīvē dzirdu, ka dzīvnieku nav iespējams iemidzināt," neizpratnē Kivičs.

Foto galerijā: maigā, mīlas pilnā lācene Made un viņas kopēja Velga Vītola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!