Foto: Kadrs no video
Par īstu interneta sensāciju kļuvis ļoti runīgs papagailis, vārdā Grigorijs, kura jocīgie dialogi ar saimnieku īsā laikā apskatīti jau vairāk nekā miljons reižu.

Komentētāji par papagaiļa spējām izsaka jūsmīgus atzinības vārdus, neaizmirstot paslavēt arī saimnieku, kurš savu mīluli tik pacietīgi apmācījis. Piemēram, uz saimnieka komandu "Balsi!" papagailis atbild, imitējot suņa riešanu.

Citiem gan nepatīkamas asociācijas izraisījusi putna un saimnieka biežā sabučošanās, lai gan šādi, acīmredzot, tiek apliecināts, ka putns visu dara pareizi.

Grigorijs ir Āfrikas pelēkais papagailis jeb žako. Pieaudzis žako papagailis ir 30 līdz 45 centimetrus garš, bet spalvas krāsa var atšķirties atsevišķās ķermeņa daļās  - tiem var būt, piemēram, koši sarkana galva vai aste. Āfrikas pelēkie papagaiļi dzīvo ilgi - līdz pat 70 gadiem.

Pelēkā papagaiļa pieticīgo ietērpu kompensē tā neparasti lielais atdarinātāja talants, ko apliecinājis arī interneta zvaigzne Griša.

Savvaļā pelēkie papagaiļi mīt Āfrikas ekvatoriālajos un tropiskajos mežos. Šie putni dzīvo gan baros, gan atsevišķos pāros. Ligzdošanai izmanto dobumainus kokus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!