Foto: Privātais arhīvs

Interneta izsoļu vietnē Ebay par 330 sterliņu mārciņām pārdotais bēdīga izskata lapsas izbāzenis kļuvis par vispārēju apsmiekla objektu - asprāši veido kolāžas, iztēlojoties dažādas situācijas ar dīvainā dzīvnieka piedalīšanos.

Izbāzeņa sākotnējā cena bija tikai 12 mārciņas, tāpēc arī tā pārdošana par tik lielu summu bija viens no iemesliem, kas taksidermista kļūdai piesaistīja tik lielu uzmanību.

Bēdīgās lapsas izbāzenis, kura cena tik strauji pieauga tikai desmit dienu laikā, sākotnēji izplatījās kā vīrusveida joks dažādās interneta vietnēs un sociālajos tīklos, bet pēc tam tikpat strauji parādījās dažādas kolāžas.

Jauno interneta zvaigzni radījušais pārdevējs no Lielbritānijas apgalvo, ka ir Taksidermistu apvienības dalībnieks un savam hobijam veltījis jau sešus gadus.

Darbu "Sēdošā lapsa" viņš izveidojis jau pirms gada, kad kāds draugs viņam bija uzdāvinājis lapsu, kura nobeigusies no vecuma.

Taksidermists nolēmis uzsvērt beigtā zvēriņa raksturu un likt tam izskatīties "cilvēciskākam". Tāpat viņš sola jau tuvākajā laikā piedāvāt izsolē arī citus savus darbus, kas esot līdzīgi nu jau slavenajai lapsai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!