Foto: Mango

Sabiedrības iniciatīvu platformā Manabalss.lv līdztekus parakstu vākšanai par PVN likmes samazināšanu apkurei, lata valūtas saglabāšanu, kā arī citiem sabiedrībai aktuāliem jautājumiem, kopš pērnā gada nogales arī tiek vākti paraksti, lai ieviestu humānākus suņu turēšanas noteikumus.

Līdz šim petīcijā savākti 443 paraksti, un akcijas mērķis ir pietuvināt Dzīvnieku aizsardzības likumu Eiropas valstu likumiem, papildinot to ar pantu, kas suņu turēšanu pie ķēdes apzīmē kā cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem.

Akcijā iesaistījušās arī māsas Diāna un Simona Kubasovas (attēlā), kuras arī līdz šim aktīvi darbojušās dažādos labdarības projektos, palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem atrast jaunus saimniekus, kā arī sagādāt finansējumu to patversmēm.

Publicējot sociālajos tīklos paziņojumus, Kubasovas, kuras pēc dalības šovā Latvijas princese tika dēvētas par "suņu princesēm", aktīvi aicina savus sekotājus parakstīt petīciju pret suņu turēšanu pie ķēdes.

"Esam uzaugušas laukos, redzot, kā suņi diendienā tiek turēti pie ķēdes, un jau kopš agras bērnības šādu rīcību esmu uzskatījusi par necilvēcīgu.

Ķēdes visbiežāk ir īsas, liedzot suņiem pat iespēju ērtāk iekārtoties pie to būdas. Tās ir smagas un grauž, un, manuprāt, šādi apstākļi ir nepieņemami.

Latvijai ir jāņem piemērs no attīstītākajām pasaules valstīm, kur suņu turēšana pie ķēdes jau sen ir aizliegta. Mēs to esam saglabājuši kā padomju laiku atlieku, un ir laiks no tās atbrīvoties.

Šī brīža likumdošana nav efektīva, jo suņu saimnieki neievēro prasību reizi dienā uz pusstundu ļaut dzīvniekam izskrieties. Tā nu tie nemitīgi vada savu dzīvi nožēlojamos apstākļos, un šādai cietsirdībai ir jādara gals," sarunā ar DELFI Izklaide savu nostāju pauž Diāna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!