Foto: Privātais arhīvs

Interneta sabiedrību satraukušas fotogrāfijas un video sižets par kādu neglītu trusi, ko daži dēvē par Frankenšteinu, bet citi uzskata, ka tas ir mītiskais dzīvnieks jackalope (truša un antilopes sakrustojums).

Informāciju par neparasto radību izplatījis kāds 20 gadus vecs students Gunnars Botčers, kurš mācās vienā no Minesotas štata koledžām.

Gunnars vēsta, ka reiz pamanījis, ka viņa piemājas šķūnī starp malkas pagalēm iemitinājies kāds dīvains zvērs. Kad students beidzot viņu ieraudzījis, viņš izbīlī atsprādzis atpakaļ - tik liels bijis viņa pārsteigums par ragaino trusi.

Gunnars ar savu jaunāko brāli Zanderu nolēmis radību nofilmēt, taču ilgu laiku tas nav izdevies - dzīvnieks paslēpies, līdzko izdzirdējis cilvēku soļus. Tomēr galu galā tas izdevies - brāļi uzņēmuši dokumentālo īsfilmu par šo, pēc viņu vārdiem, Frankenšteinu.

Video sākas ar to, kā Gunnars čukst par "monstru ar no galvas augošiem ragiem", bet tad kamera pievēršanas zālē sēdošajam "Frankenšteinam". Pēc autora vārdiem, šis video internetā tūlīt izplatījies "kā meža ugunsgrēks".

Lai gan vairums interneta lietotāju dzīvnieku sauc par neglītu un monstrozu, patiesībā tur nav nekā pārdabiska - trusītis vienkārši ir slims. Viņš cieš no ādas papilomas, ko izraisījis Šoupa vīruss.

Šī patoloģija iezīmējas ar to, ka uz dažādu dzīvnieku galvas un kakla izveidojas asi ragveida izaugumi, turklāt tie var attīstīties tik ļoti, ka dzīvnieks zaudē spēju uzņemt barību un nomirst.

Šo vīrusu pirmo reizi aprakstīja amerikāņu virusologs Ričards Šoups (1901-1966) 1930. gadā, taču pirms tam Ziemeļamerikā šādas radības tika dēvētas par jackalope - mītiskām būtnēm ar truša ķermeni un antilopes ragiem.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!