Internetā zināmu popularitāti iemantojusi fotogrāfija ar kādu jauku kucīti, kura tiek dēvēta par "patriotiskāko suni Latvijā".

Foto autore ir Sabīne Rapa, kura kucīti pamanījusi Dziesmu svētku laikā. Kā Sabīne raksta savā Twitter profilā, pirmo reizi mūžā viņa esot prasījusi saimniekiem atļauju, vai drīkst nofotografēt viņu sunīti.

Šīs terjeru kucītes vārds ir Frančeska, un viņas saimnieki ir antikvariātu īpašnieks Viktors Avotiņš un viņa dzīvesbiedre Jeļena Avotiņa-Jekateriņičeva, kuri savu sunīti jau sen audzina par stilīgu un patriotisku radībiņu.

"Tautastērpu Frančeskai darināja dizainere Tatjana Felsberga. Uzšuvām to speciāli uz Līgo svētkiem, lai arī mūsu mīlule varētu saģērbties latviešu tradicionālajā tērpā.

Tagad tautas tērpu Frančeska var vilkt uz visiem valsts svētkiem - viņai tas ļoti, ļoti patīk," savulaik sarunā ar DELFI Izklaidi pastāstīja kucītes "mamma" Jeļena.

Ziemeļkurzemes tautas tērps Frančeskai nav vien kārtējais aksesuārs - tas darināts, ievērojot visas tradīcijas - izmantojot autentiskus materiālus un krāsu toņus. Kopumā kostīmiņš nav bijis dārgs - tas uzšūts par 25 latiem un tikpat izmaksājusi tērpam atbilstoša saktiņa ar rubīniem.

Stilīgajai kucītei, kura ikdienā darbojas kā uzņēmēja un kurai pieder viena kapitāldaļa veterinārajā klīnikā Frančeska VET, ir pamatīga tērpu kolekcija - Frančeskas skapī ir apmēram 70 tērpu, turklāt sunenītes modes kolekcija regulāri tiek papildināta.

Bez tautastērpa interesantākie no viņas apģērbiem ir Parīzē iegādāts japāņu kimono, Roberto Cavalli kažoks ar ūdeļādas apkakli, medmāsas tērps un sniegbaltītes kleitiņa. Suņu meitenītei mājās atvēlēts pat savs drēbju skapis, un viņa ne reizi no mājas nav izgājusi kaila.

"Pie tautas tērpa Frančeska, protams, pieskaņo tradicionālo bizīti, kādu viņa iemīļojusi arī ikdienā. Viņa ik dienas veido arī frizūru - kā jau īsta meitenīte," stāsta kucītes saimniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!