Foto: Vida Press
Itālijas pilsētas Florences dabas parkā piedzimis rets ēzeļa un zebras hibrīds. Apburošais dzīvnieks, kurš nosaukts par Hipo (attēlā), pēc krāsas atgādina ēzeli, bet viņa spalvās ir arī zebrām raksturīgās svītras.

Kā vēsta vietējie mediji, dzīvnieks, kuru var dēvēt par zedonku vai zonkiju (no angļu valodas vārdiem zebra un donkey), ir piedzimis veselīgs, skaists un apmierināts.

Neparastais dzīvnieks ir zebru tēviņa Rendija un ēzeļu mātītes Amiatas kaislīgas mīlas auglis, turklāt mazuļa tētis esot bijis tik uzbudināts, ka viņu nav spējis noturēt pat visai augstais krātiņa nožogojums.

Ēzeļmāte pieder pie kādas retas sugas, kura ir uz izmiršanas robežas, tāpēc viņa tiek turēta zoodārzā, bet Rendijs esot nodemonstrējis neparastu veiklību un izdomu, lai tiktu pie kārotā augļa.

Kā ziņu aģentūrai ABC pastāstījusi viena no dabas parka darbiniecēm Serēna Aljeti, mazais Hipo ir vienīgais zedonks Itālijā, taču daži eksemplāri pasaulē ir sastopami (lielākoties viņi nav dzimuši mākslīgas selekcijas rezultātā, bet nejauši).

Tiesa, vēl retāki radījumi ir donkri - zebru mātītes un ēzeļu tēviņa mazuļi. Zooloģijā zebras un kāda cita zirgu dzimtas dzīvnieka atvases sauc par zebroīdiem, un par tādiem jau XIX gadsimtā vēstīja Čārlzs Darvins.

Piemēram, zebru tēviņa un ķēves atvase ir zorss, bet ponija un zebru tēviņa bērni ir zoniji. Taču pastāv vēl daudzi varianti, ko angļu valodā sauc zebonkey, zebrinny, zebrula, zebrass, zebadonk un tā tālāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!