Foto: Vida Press
"Hellabrunn" zooloģiskajā dārzā Vācijas pilsētā Minhenē septiņus gadus vecajai polārlāču mātītei Džovannai nākuši pasaulē dvīnīši.

Šogad tie ir vienīgie nebrīvē dzimušie polārlāču mazuļi Eiropā, turklāt tas ir pirmais zināmais gadījums pasaules vēsturē, kad polārlāču dzimšana iemūžināta ar slēpto kameru.

Zoodārza darbinieki ar aizrautību šos skatus vērojuši tiešraidē un noskatījušies, kā piedzimst abi bezspalvainie, asinīm klātie, pagaidām aklie un kurlie mazulīši.

"Viņi abi regulāri dzer mammas pienu, bet starplaikos meimuro ap mammas silto ķermeni," izteikusies zoodārza pārstāve, piebilstot, ka gan mazuļi, gan mamma pēc dzemdībām jūtas labi.

Savukārt viņu tēvs - 14 gadus vecais Jogi - tiek turēts nošķirtībā no mammas, jo novērots, ka nebrīvē dzīvnieki var izrādīt neadekvātu reakciju uz dzemdībām.

Kā zināms, vāciešiem ir īpašas attiecības ar polārlāčiem, tāpēc zoodārza pārstāvji izteikuši cerības, ka mazuļi varētu kļūt vismaz par viņu zoo simboliem. Leģendārākais Vācijas polārlācis Knuts 2011. gadā gāja bojā no encefalīta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!