Foto: AFP/Scanpix
Tasmānijas dienvidu daļā atrasta krastā izsviesta gigantiska medūza (attēlā), kuras diametrs sasniedz aptuveni pusotru metru.

Kā medijiem pastāstījusi zooloģe Liza Anna Geršvina, šis bezmugurkaulnieks pieskaitāms pie sugas, kuru zinātnieki vēl nav ne aprakstījuši, ne arī devuši nosaukumu.

Dzīvo radību netālu no Tasmānijas galvaspilsētas Hobartas atklājusi Linu ģimene, kas fotogrāfiju izplatījusi sociālajos tīklos un medijos. Tiek ziņots, ka līdzīgas medūzas pie Tasmānijas jau manītas, bet ne lielākas par vienu metru diametrā.

Zooloģe nešaubās, ka dzīvnieks pieder pie jaunas sugas, un tās aprakstu viņa šobrīd gatavo. Pēc ekspertes vārdiem, medūza pārtiek no planktona, un, visticamāk, tā ir arī indīga, lai gan ne nāvējoši.

Lielākā zināmā medūza ir cianēja (Cyanea capillata) kas mīt Arktikā un Atlantijas un Klusā okeāna ziemeļu daļā. Tās kupola diametrs sasniedz 2,5 metrus, bet taustekļu garums - 30 metrus.

Saskaņā ar dažiem datiem visu laiku lielākā cianēja notverta 1870. gadā - tās garums bijis 37 metri, kas pārsniedz vidēja vaļa izmērus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!