Foto: DELFI

Aizvadītās nedēļas izskaņā Rīgas zooloģiskā dārza roņu baseinā norisinājās spraiga sacensība – tur ronis Puika mērojās spēkiem ar Latvijas čempioniem, basketbola kluba Ventspils spēlētājiem.

Sacensībās Puika stājās pretī Ventspils līderiem Jānim Timmam, Kristeram Zeidakam un Mārim Gulbim un demonstrēja apbrīnojamu meistarību un veiklību.

Sacensību programmā bija iekļauta bumbas pārvaldīšanas meistarības pārbaude ūdenī un uz sauszemes, kā arī bumbas triekšana grozā no augšas.

Lai gan pēc spēles ronis bija nedaudz saguris, viņš pašrocīgi ar zobos satvertu otu uzgleznoja diplomu šo sacensību uzvarētājam.

Kā vēsta zoodārza pārstāvji, pelēkais ronis Puika pārliecinoši uzskatāms par vienu no "mācītākajiem" pelēkajiem roņiem Eiropā. Viņš gatavs izpildīt vairāk nekā 30 dažādas komandas, ieskaitot tādus sarežģītus trikus kā futbola un basketbola spēle, gleznošana, dejošana, dziedāšana un "glābšana" ar riņķi.

Viņa priekšnesumus, sākot no 31. maija, ik dienu pulksten 14 varēs vērot arī visi zoodārza apmeklētāji. Zoodārza darbinieki atzīmēja, ka šis nav uzskatāms par roņu dresūras sasniegumu, jo Puika šādi izklaidējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!