Foto: Kadrs no video
Patversmes "Ulubele" darbinieki devušies izpētīt un nofilmēt apstākļus pamestajā dārza mājiņā Juglā, kur piesiets pie galda kājas metru garā pavadā gadiem tika turēts Šariks.

Nav zināms, cik bieži saimniece Šariku apciemoja, bet runa varētu būt par pāris reizēm nedēļā. Patversmes darbinieki kopā ar Valsts policiju to centīsies precīzi noskaidrot pēc svētkiem.

"Dzīvniekiem, protams, pilnīgi vienaldzīgs ir eiroremonts vai bardaks jūsu mājā. Suns ir radīts, lai būtu kopā ar savu saimnieku. Suņa misija ir kalpot savam Cilvēkam. Jo vairāk būsiet kopā, jo labāk!" mudina patversmes vadītāja Ilze Džonsone.

Dzīvnieku nevajag vienu atstāt, lai viņš sargātu jūsu pamesto īpašumu vai diļļu dobi, kuru ierodaties apraudzīt labākajā gadījumā pāris reizes nedēļā. Nekad neņemiet, neturiet un nemokiet dzīvniekus, ja nespējat pienācīgi rūpēties!"

Jau ziņots, ka 16. jūnija vēlā vakarā Mazajā Juglas ielā suns uzbruka 1952. gadā dzimušai sievietei. Sieviete joprojām atrodas Intensīvās terapijas klīnikā galēji smagā stāvoklī. Suņa uzbrukuma rezultātā cietušajai ir salauzti abu apakšdelmu kauli, gūtas multiplas brūces ar izteiktiem mīksto audu un asinsvadu bojājumiem.

Patversme "Ulubele", kur pašlaik atrodas Šariks, kopā ar Valsts Policiju šķetina nelaimes gadījuma iemeslus un plāno rosināt lietu pret saimnieci par nepienācīgu aprūpi, iespējams, cietsirdīgu attieksmi pret dzīvnieku.

Savulaik Šariks tika nonācis dzīvnieku aizsardzības biedrības "Tutti Palīdzība Dzīvniekiem" vadītājas Ingvildas Aumeisteres redzeslokā. Par pirmo sastapšanos ar dzīvnieku viņa savā "Facebook" profilā pirms laika rakstīja: "2014. gada martā, apraugot mūsu aprūpē esošos suņus, dzirdējām rejas un raudas, kuras nāca no pamestas, pussabrukušas ēkas. Tur savos mēslos, metru garā brezenta pavadā, caurvējā sēdēja suns." 

Ingvilda Aumeistere atklāja, ka pati vairākkārt braukusi barot Šariku un to darījuši arī citi līdzjūtīgi cilvēki, lai gan sunim taču bijusi saimniece. Kādu laiku suns dzīvojis arī patversmē, taču saimniece to pieprasījusi atpakaļ.

Foto: Ingvilda Aumeistere

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!