Foto: Kadrs no video

Sazinājāmies ar patversmes "Ulubele" (sauktu arī par Līču patversmi) vadītāju Ilzi Džonsoni, lai noskaidrotu, kā klājas Šarikam – sunim, kas 16. jūnijā smagi sakoda savu saimnieci Mazajā Juglas ielā. Dzīvnieks tika atrasts un nogādāts patversmē 19. jūnija pēcpusdienā. Galvenais jautājums pašlaik – kāds liktenis suni sagaida?

"Darīsim, ko varēsim: novērošana, atkopšana, pēc tam kinologu konsultācijas," saka Ilze Džonsone.

"Tā vienkārši nolikvidēt Šariku noteikti neļausim! Jo, uzzinot Šarika dzīvesstāstu, un to, ka policija it kā suni sašāvusi un uzsākusi viņa meklēšanu, lai likvidētu, paši brīvprātīgi braucām Šariku meklēt un paši arī atradām un pārvedām pie mums, uz Līču patversmi

Šariks nav acīmredzami ievainots. Tagad liekam viņam mieru. 90% suņu, nonākot patversmē, pirmās dienas ir nobijušies. Tāds pašlaik ir arī Šariks.

Pēc svētkiem kopā ar Valsts Policiju šķetināsim negadījuma iemeslus un rosināsim lietu pret saimnieci par nepienācīgu aprūpi, iespējams, cietsirdīgu attieksmi pret dzīvnieku. Cilvēks, kam uzbrūk paša suns, ir vai nu pilnīgs nejēga, kam nedrīkst uzticēt dzīvnieka turēšanu, vai arī ļaunprātis.

Novēlam saimniecei drīzu atveseļošanos!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!