Foto: Privātais arhīvs
Portāla "Delfi" lasītājs Aleksejs mums uzticējis stāstu par to, kā pastaigas laikā pa Mežaparku kāds jauneklis iespēris ģimenes desmit mēnešus vecajam krievu toiterjera kucēnam, kas, ziņkārības dzīts, pieskrējis puišu kompānijai. Trieciens bijis tik spēcīgs, ka suņukam salauzta priekškāja. "Viņa acīs nebija ne nožēlas par izdarīto, ne žēluma pret smilkstošo kucēnu, nemaz nerunājot par mīlestību pret dzīvniekiem," raksta Aleksejs.

Aptuveni pirms nedēļas Alekseja astoņus gadus vecā meita kopā ar vecmāmiņu un mazo suņuku, kas pēc šķirnes ir krievu toiterjers, pastaigājušās pa Mežaparku.

"Bija brīvdiena, saulains laiks, kā ierasts, Mežaparkā bija diezgan daudz cilvēku un, kā mēdz sacīt, nekas nevēstīja par nelaimes tuvošanos," stāstu sāk Aleksejs.

"Vecmāmiņa veda suni īsā pavadiņā. Sunītim vēl nav gadiņa (10 mēnešu), un, kā likums, viņi šajā vecumā ir ļoti ziņkārīgi, visur grib aizskriet, visus apostīt un ar visiem paspēlēties. Garām gāja jauniešu kompānija. Bija viņi iedzēruši vai ne – nemācēšu teikt, jo manis klāt nebija. Man par notikušo pastāstīja vecmāmiņa, bet viņa šim faktoram nebija pievērsusi uzmanību.

Kad kompānija pienāca tuvāk, suņuks rotaļīgi pieskrēja pie viena no puišiem, taču tā vietā, lai adekvāti reaģētu un mazu, spēlēties gribošu sunīti, šis necilvēks iespēra mūsu mīlulim – gluži kā pa futbola bumbu!

Vecmāmiņa nepaguva laikus pavilkt suni nost, un tam tika viss pieauguša cilvēka spēriena spēks. Rezultāts – priekšķepiņas lūzums ar kaula nobīdi jeb dislokāciju. Protams, suns sāka smilkstēt, omīte bija panikā, pārbiedētais bērns – asarās un histērijā, bet "varonis", kurš iespēra sunim, kopā ar saviem draugiem skaļi pasmējās un aizgāja tālāk, it kā nekas nebūtu noticis.

Pats par sevi saprotams, omītei nebija laika ne zvanīt policijai, ne skaidrot attiecības ar pāridarītājiem, jo viņai vajadzēja nomierināt bērnu un steigšus palīdzēt sunim."

Aleksejs pauž savu sašutumu arī par to, ka cilvēku apkārt bijis daudz, taču neviens nav pienācis un piedāvājis palīdzību, nemaz nerunājot par to, ka kāds viņas būtu meties omīti ar mazu bērnu aizstāvēt."

"Pats tajā laikā biju aizņemts ar mājokļa remontdarbiem. Kad viņas atgriezās un izstāstīja notikušo, biju tiešām nikns, teju gatavs iet un pāridarītājus pārmācīt," atzīst lasītājs.

Veterinārajā klīnikā jau par pirmajām procedūrām (rentgens, sistēma, asins analīze un pati vizīte) vīrietis šķīries no 94 eiro. Nākamajā dienā suņukam veikta operācija, kuras laikā kājā ievietots stienītis, – vēl 150 eiro. Būs nepieciešama arī stienīša izņemšana, kas nozīmēs vēl 100 eiro. Papildus sunim jālieto kalcija preparāti, kas arī nav lēti. Toiterjeram arī nepieciešama īpaša aprūpe, kas nozīmē, ka kādam suņuks visu laiku jāpieskata.

"Policijā neesmu vērsies, saprotu, ka tas būtu bezjēdzīgi. Vairs neviens neizdzēsīs no vecmāmiņas un meitas atmiņām šo nežēlīgo skatu, arī par ārstēšanu iztērēto naudu mums neviens neatdos," sašutis Aleksejs.

"Dod Dievs, lai sunītim ķepiņa saaug normāli, ar finansēm mēs arī kaut kā izgrozīsimies, tikai ceru, ka tas necilvēks ar šādām tieksmēm un uzvedību kādreiz saņems pēc nopelniem. Ja būt bijis līdzās, viņam ļoti nepaveiktos. (…) Kaut gan, ja būtu bijis blakus, viņš, visticamāk, neko tādu nebūtu darījis, jo, redz, bērns ar vecu kundzi ir absolūti bezpalīdzīgi un nevar dot pretsparu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!