Foto: Aija Lietiņa
Jau ziņots, ka patversme "Dzīvnieku Draugs" rīko kampaņu "Draudzīgs suns draudzīgā pilsētā", kuras mērķis ir veicināt pozitīvu attieksmi pret suņiem kā cilvēka līdzgaitniekiem pilsētā – ēdināšanas iestādēs, viesnīcās, veikalos un citviet. Pastāsti, kāda ir tava pieredze, ņemot līdzi savu četrkājaino draugu ikdienas gaitās pilsētā?

Vai izjūti vairāk pozitīvu vai tomēr negatīvu attieksmi no publisku iestāžu personāla un līdzcilvēkiem? Kurās sabiedriskās vietās – kafejnīcās, restorānos, viesnīcās, veikalos – kopā ar mīluli jūties gaidīts? Kurās – tieši otrādi esi saskāries ar negatīvu attieksmi?

Sūti savu pieredzes stāstu uz e-pastu mansdraugs@delfi.lv.

Īsumā par kampaņu

Daudzās Eiropas pilsētās labi audzināts suns kā sava saimnieka pavadonis ikdienas gaitās ir ierasta parādība. Ar mērķi veicināt pozitīvu attieksmi pret suņiem kā savu saimnieku līdzgaitniekiem arī Rīgā un citās Latvijas pilsētās, noris kampaņa "Draudzīgs suns draudzīgā pilsētā".

Kampaņas ietvaros tiek apzinātas suņiem draudzīgas vietas Rīgā – kafejnīcas, restorāni, viesnīcas, veikali un jebkuras citas iestādes, kur saimniekam netiek liegts uzturēties kopā ar savu četrkājaino draugu. Informācija par šīm vietām tiek apkopota interaktīvajā kartē, kas atrodama patversmes "Dzīvnieku draugs" mājas lapā.

Šo iestāžu saimnieki to apliecina, uzlīmējot uz durvīm vai citā redzamā vietā īpašu uzlīmi, uz kuras rakstīts "Šeit ir laipni gaidīti labi audzināti suņi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!