Foto: Velga Vītola
Latvijā iemīļotajai lācenei Ilzītei vakar apritēja 15 gadi. Jubilejai par godu tika sagatavota īpaša torte no gardumiem, kas Ilzītei vislabāk garšo.

Ilzītes kopēja un "audžumamma" Velga Vītola portālam MansDraugs.lv jau informēja, ka iegādājusies īpašās svētku tortes sastāvdaļas un ļoti gaida lācenes zīmīgo jubileju. Nu iespējams redzēt, kā jubilāre Ilzīte sagaidījusi gardo cienastu.

Vispirms sveicēji nozīmīgajā jubilejā sveikuši pašu Velgu Vītolu, kura šos 15 gadus ir audzinājusi, rūpējusies un kopusi Ilzīti. Vēlāk lācenes "audžumamma", Līgatnes dabas taku vadība un sanākušie sveicēji devušies takās sveikt galveno jubilāri - Ilzīti. Īpaši sarūpētā torte bija gatavota no dažādiem lāču kārumiem - dažādām zivīm un riekstiem, ar sviestu aizdarītas biezputras un, protams, medus.

Kad MansDraugs.lv sazinājās ar Ilzītes "audžumammu", viņa minēja, ka kāds Ilzītes atbalstītājs esot apņēmies uzdāvināt 15 rozītes. Arī fotogrāfijās redzams rožu pušķis, un Vītola apstiprināja - tās tiešām ir solītās rozes!

Vītola atceras, ka sākotnēji nav ticējusi, ka lācenīte, no kuras atteikusies lāčumamma, izdzīvos pat 15 stundas, nerunājot par 15 gadiem, bet tomēr kopēja ir ļoti priecīga par īpašo jubileju. "15 gadi ir nozīmīgs skaitlis vienam Latvijas brīnumam," tā Ilzītes "audžumamma".

Jāpiebilst, ka arī Velgai Vītolai šogad gaidāma zīmīga jubileja. 1. aprīlī apritēs 35 gadi, kopš viņa strādā Līgatnes dabas takās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!