Foto: Publicitātes foto
Dzīvnieku patversmē "Labās mājas" pagājušā mēneša nogale izvērtusies skaudra. Brīvprātīgie suņu staidzinātāji 29. janvāra vakarpusē mežā atraduši cieši aizsietu cukura maisu, kurā nosmakšanai bija pakļauti seši kucēni, informē patversmes pārstāve Veronika Stāvause.

Mazie rējēji dzimuši laimes krekliņos, jo tika atrasti tikai laimīgas sagadīšanās dēļ. Visbiežāk dzīvniekus pie patversmēm tomēr pamet redzamās vietās – pa ceļam uz patversmi, pie patversmes vārtiem, starp ieejas durvīm. Šoreiz dzīvnieki tika pamesti mežā, kur ikdienā tikai kāds brīvprātīgais ar pastaigas suni var ieklīst. Turklāt sniega kupenā iemests balts cukura maiss, kuram tikai galā cieši apsieta melna virve, nav viegli pamanāms. Mēneša izskaņā gan nevaldīja sals un bargi laika apstākļi, un tas pasargāja dzīvnieciņus no vēl ātrākas nāves.

Šobrīd ķepaiņi, kuru vecums ir apmēram divi mēneši, ir attārpoti, vakcinēti, čipēti un adoptējot tiks reģistrēti Lauksaimniecības datu centra reģistrā uz jauno saimnieku vārda, stāsta Stāvause.

Seši izglābtie mazuļi papildina "Labo māju" 36 kucēnu kolektīvu. Patversme aicina ikvienu, kam nav vienaldzīga mazo dzīvnieciņu attīstība, ziedot vai sagādāt suņu barību, kā arī citas suņiem noderīgas lietas, lai kucēni, kuri diemžēl dzīvi gandrīz beidza cukura maisā, varētu augt un attīstīties par brašiem suņiem.

Plašāk par iespēju palīdzēt patversmei lasiet šeit.

Foto: Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!