Foto: Vida Press

Francijas policijas dienesta suns Dīzela, kas pagājušā gada novembrī piedalījās īpašā pretterorisma reidā Parīzes terorakta laikā, mirusi no franču vienības raidītas lodes, nevis teroristu šāvieniem, vēsta Express.co.uk.

Septiņus gadus vecā beļģu aitu suņa šķirnes sunīte, kura piedalījās reidā pret teroristiem, pildot savus dienesta pienākumus, nošauta pagājušā gada novembrī, kad pasauli satricināja ziņas par Parīzē notikušo teroraktu. Viņa mirusi reidā pret džihādistiem, kas bijuši saistīti ar 13. novembra teroraktu.

Tagad tapis zināms, ka Dīzela nogalināta ar "Brennekes" firmas lodēm, kuras izmantoja franču policisti, ziņo Žans-Mišels Foverge, konkrētās operācijas komandieris.

Zināms arī, ka teroristiem, kam uzbruka Francijas policisti, bijis viens ierocis, kamēr franču aizsargspēki bijuši nodrošināti ar vairākiem ieročiem. Ziņots, ka teroristi raidījuši aptuveni 11 lodes, taču Francijas policisti līdz pat 5000 šāvieniem.

Tiesa, Dīzelas nāvē neviens netiks saukts pie atbildības un sunim neveiks autopsiju.

Dīzela bija īpaši trenēta, lai uzturētos bīstamās vietās un būtu gana drosmīga un droša, lai uzbruktu ienaidniekam. Suns tika ielaists mājā, kur uzturējās teroristi, un policisti no ārpuses vēlāk raidīja uz viņiem šāvienus. Viens no tiem trāpīja sunim, un Dīzela nomira.

MansDraugs.lv jau vēstīja par Dīzelas nāvi un to, kā viņu piemin daudzviet Francijā. Tika pat izveidota mirkļbirka #JeSuisDiesel jeb "Es esmu Dīzela", lai solidarizētos ar dienesta suņa nāvi.

Nogalinātā dienesta suņa vietā Krievija Francijai piedāvājusi nosūtīt vienu no viņu suņiem, mazo Dobriņu, kas nosaukts par godu tautas teikas varonim. Tāpat jau vēstījām, ka Dobriņa ir veiksmīgi nokļuvis Francijā un pēc apmācībām sāks pildīt dienesta suņa pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!