"Fotografēt dzīvniekus ir ļoti grūti," stāsta fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs, kurš sevi dēvē par izteiktu kaķumīli. Raidījums "Ķepa uz sirds" viesojas pie fotogrāfa, lai noskaidrotu, kāda ir viņa attieksme pret dzīvnieku fotogrāfijām, kā vislabāk nofotografēt savu mīluli un kuru patversmes mīluli Sokolovs izvēlēsies par savu krustbērnu.

Fotogrāfs Sokolovs nupat izdevis savu pirmo grāmatu, kurā apkopojis epizodes no savas dzīves. Taču visupirms viņš ir nevis rakstnieks, bet fotogrāfs, kura profils ir fotografēt sievietes. Viņš pats atklāj, ka ar dzīvnieku fotografēšanu nodarboties nevēlas, jo tas nebūt nav tik viegli.

"Fotografēt dzīvniekus ir ļoti grūti un sarežģīti," pārliecināts ir fotogrāfs. Viņš skaidro, ka dzīvnieks mūk prom, turklāt kaķis arī neņem vērā lūgumus, piemēram, skatīties pret kameru vai pagriezties. "Viņš dara tā, kā vēlas," smaida Sokolovs.

Kā liecina fotogrāfa novērojumi, cilvēkiem daudz labāk patīk fotogrāfijas, kurās redzami dzīvnieki. Sokolovs skaidro, ka savas fotogrāfijas, kurās redzamas modeles, ievieto sociālajā tīklā "Facebook", kur tās gūst atzinību. Taču tad, kad tiek ievietota kāda fotogrāfija ar kaķi, tā citiem lietotājiem patīk daudz vairāk par modeli. "Es to nevaru izskaidrot," tā Sokolovs.

Kaķis ir ideāls dzīvnieks, viņam nav sliktu rakursu.
Aleksandrs Sokolovs, fotogrāfs
Kas attiecas uz fotogrāfiju, nav nekā tāda, kas fotogrāfam Sokolovam šķistu tabu, izņemot vienu. Viņam nepatīk fotogrāfijas, kur kaķi vai peles guļ interesantās pozās ar, piemēram, cepurītēm uz galvas. "Atslēga ir tā, ka tie dzīvnieki ir miruši. Tas izskatās mīļi, bet īstenībā ir traģiski," secina fotogrāfs.

Tā kā Sokolovs ir kaķu cilvēks, viņš ir pieņēmis ne tik vienkāršu izaicinājumu, proti, fotografēt divus skaistus britu kaķus. "Man kaķi patīk ar to, ka viņi ir neatkarīgi un pūkaini," stāsta fotogrāfs. Tāpat viņš novērtē kaķu plastiskumu.

Fotosesijai ritot savu gaitu, Sokolovs atzīst, ka kaķi ir visnotaļ labi modeļi, jo tos var fotografēt no jebkura leņķa. "Kaķis ir ideāls dzīvnieks, viņam nav sliktu rakursu," pārliecināts ir fotogrāfs Sokolovs.

Tomēr, fotografējot dzīvnieku, viņš iesaka atcerēties: "Ir svarīgi, lai būtu daudz gaismas, jo kaķi ir kustīgi." Tā kā kaķis fotogrāfijā var izplūst, gaismas palīdzēs sasniegt labāku efektu, turklāt būs redzamas teju visas kaķa kažoka spalvas. "Kaķis labāk izskatās, kad viņš skatās uz kameru vai kad redzamas abas acis," padomos dalās Sokolovs.

Cilvēki, īpaši sievietes, var apzināti darīt pāri, kaķis to nedarīs.
Aleksandrs Sokolovs, fotogrāfs
Fotogrāfam jau iepriekš bija vīzija, kāds varētu izskatīties viņa topošais krustbērns dzīvnieku patversmē. "Es gribu sameklēt rižu kaķi, jo manai draudzenei arī ir riži mati," smaida Sokolovs. Taču, nonākot patversmē, vīzija par iedomāto krustbērnu ātri vien pagaisa, ieraugot melno skaistuli Bonifāciju. Tieši viņš iekarojis fotogrāfa simpātijas sava mīlīgā rakstura dēļ.

"Viņš mani tikko ieraudzīja un pat nešņāca, nepretojās, sāka murrāt. Viņš ir ļoti draudzīgs, ļauj paņemt sevi rokās, nemūk prom," melno Bonifāciju raksturo Sokolovs.

Fotogrāfs domā, ka dzīvnieki ir daudz patiesāki par cilvēkiem, tieši tāpēc mēs par saviem uzticamākajiem draugiem nereti izvēlamies tieši viņus. "Kaķis nekad nenodos. Cilvēki, īpaši sievietes, var apzināti darīt pāri, kaķis to nedarīs. Viņi ļoti novērtē mīlestību," stāsta fotogrāfs Sokolovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!