Šis rīts ar brokastīm sācies ne vien katrā mājoklī, bet arī Durbes jūras ērgļu ligzdā. Tur maltīti baudījuši gan paši ērgļi, gan arī nelūgti viesi – melnie kraukļi. Tiešraidē varēja novērot arī to, kā kraukļi viens otru baro, turklāt Dabasdati.lv forumā izteikts pieņēmums – barots netika vis mazulis, bet pieaudzis putns.

Kā liecina Dabasdati.lv foruma dalībnieku novērojumi, ligzdā ielidojušie ērgļi bija pieauguši. Abi putni ieradās ar svaigu maltīti – gaļas gabalu, taču tad viens no putniem sāka otru barot. Lietotāja "lianaliesma" raksta: "Tā kā mutes iekšpuse ir melna (nevis sarkana), tas, ko baro, ir pieaudzis putns, nevis pusaudzis." Tāpat izteikti pieņēmumi, ka tas varētu būt kraukļu pāris, nevis māte ar bērnu.

Foto: Publicitātes foto
Savukārt pēc stundas ar savām brokastīm ielidojis ligzdas saimnieks – jūras ērglis. Nedaudz paēdis, lielais putns aizlidoja prom, atstādams ēdienu ligzdā.
Foto: Publicitātes foto
Jau iepriekš vēstījām, ka Durbes jūras ērgļu ligzdā bieži manīti kraukļi, kas cenšas no ligzdas nozagt kādu zaru. Dažas reizes tas putniem ir izdevies. Ornitologs Vilnis Skuja atklāja, ka, iespējams, kraukļi kaut kur netālu vij ligzdu un ir sapratuši, ka jūras ērgļu ligzdā ir labi materiāli. Turklāt – ja reiz kraukļi tik viegli var ielidot un darboties ligzdā, jūras ērgļi to pietiekami labi neapsargā.

Tiešraide no Durbes jūras ērgļu ligzdas pieejama šeit.

Foruma dalībnieku novērojumi un diskusijas par ligzdā notiekošo lasāmas šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!