Klusā sestdiena priecīgi iesākusies melno stārķu ligzdā, kur atgriezies pirmais melnais stārķis. Tā atgriešanās vērota arī tiešraidē.

Pirmais melnais stārķis ligzdā novērots šodien, 26. martā. Putns jau ir sācis čakli rušināt ligzdas zemi, kā arī aizstāvēt ligzdu no citiem putniem, proti, pūci.

Dabasdati.lv foruma dalībnieki jau izteikuši minējumus par to, kurš no melnajiem stārķiem ir ieradies – Ozols vai Zīle, abi ligzdas saimnieki arī pērn.

Foto: Publicitātes foto

Jau vēstījām, ka atkal ir iespējams tiešraidē vērot notikumus melno stārķu ligzdā. Šogad tiešraides kamera uzstādīta pie tās pašas melno stārķu ligzdas, kur pērn – ja putnus ligzdošanas vietā netraucē, vienu un to pašu ligzdu melnie stārķi izmanto ļoti ilgi. Ar kameru aprīkotā ligzda atrodas Zemgalē nelielas upītes krastā augošā vecā ozolā. Lai gan ligzda tika atrasta jau 2013. gadā, par tās iemītniekiem speciālisti vairāk uzzināja tikai 2014. gadā, kad ligzdā tika izaudzināti divi mazuļi. Arī pērn ar kameru aprīkotajā ligzdā stārķi ligzdoja sekmīgi. Lai gan olu perēšanas laikā tie piedzīvoja jūras ērgļa uzbrukumu, kura laikā divas olas tika izmestas no ligzdas, atlikušās divas no izdētajām četrām olām izšķīlās un abi stārķēni izauga un sekmīgi atstāja ligzdu.

Tiešraide no melno stārķu ligzdas skatāma šeit.

Lasīt foruma dalībnieku novērojumus un diskusijas var šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!