Šorīt pie mūsu durvīm drosmīgs stārķis.

Posted by Ķekavas novada TIC on pirmdiena, 2016. gada 4. aprīlis

Pirmdien, 4. aprīlī, pie Ķekavas novada Tūrisma informācijas centra pastaigājies baltais stārķis, liecina centra Facebook profilā ievietotais video.

Kā redzams video, stārķis ziņkārīgi izpēta apkārtni un neliekas traucēts. Kā portālam MansDraugs.lv atklāj informācijas centrā, stārķis pie ēkas uzkavējies aptuveni 20 minūtes un izskatījies noplucis, novājējis. Tiesa, putns pēc uzkavēšanās pie centra pazudis. Centrā stāsta, ka tā bija pirmā reize, kad stārķis novērots tik tuvu pilsētā.

Lai gan pie tūrisma informācijas centra putns uzkavējies pirmo reizi, Ķekavā jau iepriekš manīts baltais stārķis. Jau februāra vidū baltais stārķis tika novērots Ķekavā uz ielas, lai gan februārī baltie stārķi nemēdz atgriezties no siltajām zemēm. Portāls MansDraugs.lv jau vēstīja, ka tas bijis "šķūnīša migrants" jeb stārķis, kas, ticams, bijis cilvēku pieradināts. Toreiz ornitologs Kārlis Millers pastāstīja, ka putni parasti nemēdz tik tuvu atrasties cilvēkam, un šāda darbība liecina, ka stārķis pie cilvēka tuvuma ir pieradis.

Iespējams, šis ir tas pats baltais stārķis, kas Ķekavā novērots gan februārī, gan arī pirms tam, kad zvanus par putnu saņēmuši ornitologi un citi speciālisti.

Pirmie baltie stārķi, kas atgriezušies Latvijā, novēroti marta vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!