Foto: Shutterstock
Bēthovens, Lesija, plankumainie dalmācieši – šīs ir tikai dažas no šķirnēm, kuras pieredzējušas būtisku popularitātes vilni tieši tāpēc, ka to pārstāvji filmējušies labi zināmās filmās. Taču tam ir arī ēnas puse – neatbildīgi saimnieki, kas pakļāvušies mazāko ģimenes locekļu spiedienam, kā arī negodprātīgi uzturēti šķirņu pārstāvji, kas neko labu nerada arī pašas šķirnes attīstībai.

Izrādās, bērni ir gana neatlaidīgi un uzstājīgi, kā rezultātā viņu vecāki bijuši spiesti iegādāties tieši tādas šķirnes suni, kāds redzams filmā. Taču bieži vien cilvēki nav apzinājušies, kādas ir šķirnes suņa prasības un katras šķirnes pārstāvju raksturs, kā arī dzīves ilgums, lai spētu dzīvniekam nodrošināt pēc iespējas labāku dzīvi. Nereti dzīvnieki nonākuši arī patversmē.

Popularitātes vilnim ir arī sava ēnas puse, jo ir pierādīts, ka suņi, kas pēkšņi vai ilgstoši ir populāri, vēlāk var iemantot dažādas veselības problēmas. Tas saistāms arī ar cilvēku nodomiem un motivāciju, audzinot suni, piemēram, ja šķirnes suns ir paņemts bērna priekam, bet vēlāk sapārojas ar citas šķirnes suni, rodas jauktas šķirnes dzīvnieki, kas neatbilst nevienas šķirnes standartam.

Ja pagājušā gadsimta vidū filmas ar suņiem bija retums un gadā bija redzama viena filma ar četrkājaino draugu, tad šajā gadsimtā ik gadu tās ir aptuveni septiņas filmas.

Vairums Lesiju un suņi, kas ir 'modē'

Foto: Shutterstock

Kā nosaka, vai filmas var ietekmēt popularitāti?

Foto: Shutterstock

Kāpēc filmu iespaidā nevajadzētu iegādāties šķirnes dzīvniekus?

Foto: Shutterstock

Kuras ir tās filmas?

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!