Foto: Publicitātes foto

Muzeju nakts laikā 21. maijā interesenti varēs paviesoties arī Rīgas Zooloģiskajā dārzā un tā filiālē "Cīruļi". Zoodārza pārstāvji stāsta, ka šī apmeklējuma reize noteikti būs unikāla, jo zoodārzs un tā filiāle darbosies neierastā laikā, turklāt apmeklētāji varēs vērot dzīvnieku uzvedību vakarā.

21. maija vakarā, kad visā Latvijā norisinās tradicionālā Muzeju nakts, Rīgas Zooloģiskā dārza darba laiks būs līdz pulksten 23.30, bet kases strādās līdz pulksten 22. Turklāt laika posmā no pulksten 18 līdz 22 ieejas biļete jebkuram apmeklētājam maksās tikai divus eiro, bet bērniem, kas jaunāki par četriem gadiem, kā arī senioriem, kuri sasnieguši 70 gadu vecumu, ieeja būs bez maksas.

Interesenti varēs doties izzinošā ekskursijā gidu pavadībā pa dārza vēsturiskajām vietām.

Foto: Publicitātes foto
Sanākušo interesentu pulcēšanās notiek pulksten 18.30 un 19.30 pie leģendārās zoodārza melnās priedes, ko stādījis Rīgas dārzu un parku direktors un zoodārza plānojuma autors Georgs Kūfalts. Tas ir pie roņu baseina, netālu no ieejas.

Latvijas abinieku un rāpuļu zālē apskatāma zoodārza vēsturisko plakātu izstāde.

Latvijas abinieku un rāpuļu zālē, kas senāk bija zoodārza restorāns, tiks demonstrētas filmiņas par zoodārza vēsturi.

Foto: Publicitātes foto
Kasēs varēs paņemt karti "Vēsturiskās vietas Rīgas Zoodārzā", patstāvīgi iziet vēsturisko vietu maršrutu, pareizi atbildēt uz jautājumiem un saņemt balvu no Rīgas Zooloģiskā dārza.
Foto: Publicitātes foto
Par zoodārza vēsturi plašāk var lasīt šeit.

Muzeju naktī pirmo reizi būs iespējams paviesoties zoodārza filiālē "Cīruļi".

"Cīruļu'' kases strādās līdz pulksten. 22, bet pa vakara mierā iegrimušo teritoriju staigāt un vērot dzīvniekus varēs līdz pulksten 23. Izdrukājot un "Cīruļu" kasē uzrādot kuponu no uzziņu dienesta "1188" mājaslapas, interesenti varēs saņemt ieejas biļetes atlaidi, proti, pusi no pamatcenas. Pieaugušo biļete tādā gadījumā maksās divus eiro, bērnu un pensionāru – 1,50 eiro, bet studentu – 1,75 eiro.

Foto: Publicitātes foto
Interesentus no pulksten 18 gaidīs zinoši zoodārza filiāles darbinieki un kopīgā ekskursijā varēs doties pa lauku miera un harmonijas pielietajiem laukiem, vērojot vakarējošus dzīvniekus un klausoties interesantus stāstus par "Cīruļu" iemītniekiem un par zoodārza filiāles raibajiem piedzīvojumiem gadu gaitā. Plašāk par "Cīruļu" vēsturi var lasīt šeit.
Foto: Publicitātes foto
Vakarkrēslā viss izskatās un izklausās savādāk nekā dienā. Zoodārzā stāsta, ka apmeklētājiem varbūt izdosies sastapt "Cīruļu" mītiskos iemītniekus Akmeņgrauzi, Silvazauru un Kuršu Ķoniņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!