21. maija pēcpusdiena Kocēnu novada Zilākalna pagastā jau piekto reizi pulcēja četrkājainos draugus un viņu saimniekus, kuri piedalījās sporta svētkos "Vidzemes suns 2016". Kā atklāj pasākuma organizatori, sacensībās uzvarējuši dažādu šķirņu pārstāvji.

Pasākums notika 2014. gadā izveidotajā suņu pastaigu un adžiliti treniņu laukumā, kas ir viens no retajiem šāda tipa laukumiem Latvijā.

Sacensību programmā bija gan skrējiens pa Zilokalnu suņiem kopā ar saimniekiem, gan sacensības vairākās disciplīnās, kurās piedalīties varēja gan iesācēji, gan dalībnieki ar pieredzi, kā arī paklausības rallijs. Paralēli norisinājās arī interesanti konkursi, jautrības stafetes un šķēršļu pārvarēšanas sacensības.
Pasākumā tika aicināti piedalīties gan šķirnes, gan bezšķirnes suņi, turklāt tituliem, suņa izmēram un vecumam nebija nozīmes.
Kā portālam "MansDraugs.lv" atklāj pasākuma organizatori, kopumā sacensībās piedalījās 27 suņi. Skrējienā pa Zilokalnu uzvarēja springerspaniels, BH (suns-kompanjons) iesācēju grupā vislabākais bija vācu aitu suns, bet profesionāļu grupā – amerikāņu Stafordšīras terjers. VPK (vispārējās paklausības kurss) trīs metru disciplīnā labākos rezultātus uzrādīja kavaliera karaļa Čārlza spaniels, bet VPK 15 metru disciplīnā – rotveilers. Šķēršu pārvarēšanā labākais izrādījās mazais Džeka Rasela terjers, jautrības stafetē – vācu aitu suns, bet paklausības rallijā veiksmīgākais bija bīgls un amerikāņu Stafordšīras terjers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!