"Džinija mani iedvesmo," par savu mīluli stāsta viņas saimniece Kerolaina. Tiesa, garauša mīlīgais izskats nav radies nejauši. Kā atklāj Kerolaina, Džinija piedzīvoja visai nepatīkamu infekciju, kas ietekmējusi trusītes izskatu, taču mazais dzīvnieciņš, kā jau īsts cīnītājs, ticis pāri grūtībām. Interesanti, ka Džinijai pašlaik ir jau trešais "vīrs"!

Trusītes Džinijas saimniece Kerolaina "MansDraugs" atklāj, ka dzīvnieciņu izglābusi kāda dzīvnieku patversme ASV. Garausis mitinājies šausmīgos apstākļos, turklāt bija pakļauts spēcīgam karstumam, un Kerolaina stāsta – Džinija izglābta teju vai pēdējā brīdī. Rūpes par mazo dzīvnieciņu viņa uzņēmusies 2012. gadā.

"Kādā rītā es pamodos, un viņai bija šķība galviņa, bet viņa pati krita un griezās uz riņķi," atceras trusītes saimniece. Konsultējoties ar veterinārārstu, Kerolaina noskaidroja, ka galviņas piešķiebšanos (headtilt) izraisa "E. Cuniculi" parazīts jeb infekcija auss iekšienē. Saimniece paskaidro, ka gandrīz visiem trusīšiem ir šis parazīts, un to konstatēja arī Džinijai, taču tikai aptuveni 10 procentiem dzīvnieku šī infekcija izraisa galviņas piešķiebšanos. "Diemžēl daudzi cilvēki nezina, ka infekcija ir izārstējama, un savus trusīšus iemidzina. Trušiem nepieciešamas tikpat daudz rūpes, cik kaķiem un suņiem. Es gan pirms tam izpētīju visu par trušiem, pirms Džiniju adoptēju, un atpazinu "E. Cuniculi" infekcijas pazīmes, tāpēc nogādāju trusi pie veterinārārsta," par piedzīvoto stāsta Kerolaina.

"Džinija trīs mēnešus nevarēja piecelties. Pirmo mēnesi viņa visu laiku ripinājās, un viņai drošības dēļ vajadzēja atrasties nožogotā vietā. Tā kā viņa nevarēja piecelties, man vajadzēja viņai palīdzēt ēst un būt tīrai," par rūpēm stāsta Džinijas saimniece. Viņa atceras, ka veterinārārsts pamazām zaudējis cerības, jo pārsvarā visi trusīši, kuriem ir infekcijas izraisīta piešķiebta galviņa, pilnībā atveseļojas, bet Džinijai labāk nav kļuvis. "Es redzēju, ka Džinija ir cīnītāja, un es devu viņai iespēju dzīvot. Lēnām viņa sāka atveseļoties!"

Raksturojot savu mājdzīvnieku, Kerolaina stāsta, ka Džinija bijusi teju vai nevaldāma. Taču infekcija likusi saimniecei un viņas mīlulei daudz ko pārciest, kā rezultātā abas kļuvušas ļoti tuvas. Kerolaina min, ka Džinija izmainījās gan fiziski, gan emocionāli. "Šobrīd, pat ar piešķiebtu galviņu, viņa ir priecīgāka kā vēl nekad. Viņa ieritinās manās rokās, skraida un dejo pa māju," priecājas saimniece.

Pašlaik Džinija ir septiņus gadus veca. Lai arī galviņa joprojām ir piešķiebta, Kerolaina mierina, ka dzīvnieciņam nekas nesāp un ka Džinija ir vesela, to apstiprinājuši divi veterinārārsti. Garausim gan tiek veiktas masāžas, lai kaut nedaudz atbrīvotu kakliņu. Turklāt smago slimību pārcietusī Džinija savai saimniecei pērn sagādājusi arī lielu pārsteigumu – trusīte izpildījusi savai sugai raksturīgo priecīgo lēcienu, kad dzīvnieciņš palecas uz augšu un spēji kustina ķepiņas uz abām pusēm.

Trusītei pašlaik ir arī trešais "vīrs", melnbalts garausis. Kerolaina stāsta, ka iepriekšējie divi Džinijas biedri diemžēl nenodzīvojuši tik ilgi. Savu mīluli saimniece raksturo kā ļoti dedzīgu un aizrautīgu. "Kad trusīši ir slimi, tie parasti pārstāj ēst. Bet Džinija nekad nav pārstājusi ēst, turklāt bieži vien nozog ēdienu no sava vīra, jo ir ātrāka par viņu," pastāsta Kerolaina.

Džinijai ir veltīts arī atsevišķs "Instagram" profils. Viņas saimniece atklāj, ka tajā vēlas parādīt – arī trusītis ar veselības problēmām var aizvadīt maksimāli pilnvērtīgu, laimīgu dzīvi. "Kad es izveidoju viņas profilu, nemaz nezināju, cik liela ir "Instagram" trusīšu kopiena. Sākumā es baidījos, jo domāju, ka cilvēki būs nejauki pret Džiniju. Man par pārsteigumu, esmu saņēmusi tikai mīlestību un jaukas ziņas. Nemaz necerēju, ka viņai būs tik daudz sekotāju!" priecājas trusītes saimniece.

"Džinija mani iedvesmo, es nezinu, vai spētu iziet cauri tam, kam izgāja cauri viņa. Mums katram dzīvē ir grūtības, un tāpēc mēs viens otru varam saprast. Domāju, ka viņa man un mums visiem rāda, ka ir cerība," tā Kerolaina.

Sekot līdzi trusītes Džinijas ikdienai var "Instagram" profilā un "Facebook" profilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!