Foto: Shutterstock
Ja lūgtu nosaukt, kādu šķirņu suņus bieži redz dažādu pilsētu ielās, domājams, atbildes būtu līdzīgas – Jorkšīras terjers, mopsis, taksis vai vācu aitusuns. Jā, nosauktās tik tiešām ir populāras, jo šos mīluļus gadās redzēt teju ik uz stūra. Taču ir arī tādas suņu šķirnes, kuru pārstāvjus negadās nemaz tik bieži redzēt un kuras ar laiku kļūst arvien retāk redzamas un mazāk populāras.

"Reader's Digest" apkopojis tās suņu šķirnes, kas nav nemaz tik populāras, lai arī katrs četrkājainais draugs ir čakls, draudzīgs un rotaļīgs. Saprotams, sarakstā var manīt arī kādu pavisam reti dzirdētu vārdu, kas vēlreiz apliecina, ka mūsdienās ir nosakāmi populārie un nepopulārie suņi, lai arī, protams, dažādās pasaules daļās zināmāko suņu izplatība var būt atšķirīga.

Suņu popularitāti, saprotams, ietekmē arī tas, cik konkrētās šķirnes pārstāvju vispār ir valstī vai pasaulē. Nav noslēpums, ka šķirņu attīstībā liela nozīme ir pasaules kariem, kuru laikā daudzi mīluļi gāja bojā. Pēc kara vien daudzos gadījumos vien saujiņa entuziastu paglāba šķirnes no iznīcības.

Izmantojot Amerikas Kenelkluba datus, iespējams noteikt desmit ne tik populāras suņu šķirnes. Ar tām vari iepazīties turpinājumā.

Izturīgais angļu lapsu dzinējsuns

Foto: Shutterstock

Nesen radītais čehu terjers

Foto: Shutterstock

Norvēģu alkusuns, kuram ir seši ķepu pirksti

Foto: Shutterstock

Lieliskās balss īpašnieks – amerikāņu lapsu dzinējsuns

Foto: Shutterstock

Zaķu dzinējsuns, kurš nav bīgls

Foto: Shutterstock

Bedru racējs Dendija Dinmonta terjers

Foto: Shutterstock

Trauksmainais komondors

Foto: Shutterstock

Labais klauniņš ūdrusuns

Foto: Shutterstock

Karaliskā izskata Saseksas spaniels

Foto: Shutterstock

Salā radušais Skajas terjers

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!